Najcrnje sumnje

HNŽ: SDA 'ljut' na Našu stranku

Vijesti / Politika | 16. 02. 2021. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara, na kojoj je za novog gradonačelnika izabran kandidat HDZ-a BiH Mario Kordić, oglasio se predsjednik Kantonalnog odbora SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona Edin Mušić, ocijenivši da su suzdržanošću vijećnika Naše stranke pri glasanju za novog gradonačelnika Mostara, čime su direktno omogućili pobjedu HDZ-ovog kandidata, potvrđene su najcrnje sumnje koje su postojale vezano za namjere ove stranke.

"Naša stranka je današnjim glasanjem potvrdila koliko je daleko spremna ići u podilaženju potrebama HDZ-a BiH, a od opravdanih kritika javnosti nisu ih spasili ni brojni izgovori koje su nudili pravdajući svoju izdaju. Možda je Naša stranka ovim činom konačno stekla status najpoželjnijeg partnera HDZ-a BiH za formiranje vlasti, ali je definitivno izgubila naklonost i one manjine birača koji su im davali povjerenje, što njihovu izdaju čini politički besmislenom, ali ipak pogubnom po interese građana Mostara", kazao je.

Zahvalio se svim strankama i njihovim vijećnicima koji su podržali dr. Zlatka Guzina, zajedničkog kandidata Koalicije za Mostar za gradonačelnika.

"Nažalost, ta podrška nije bila dovoljna, usprkos postojanju dovoljne većine vijećnika koji pripadaju probosanskohercegovačkim strankama ili onima koje se, očigledno, samo deklariraju kao takve", zaključio je Mušić.

I zastupnik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić (SDA) izrazio je žaljenje što u Mostaru nije postignuto veće jedinstvo kada je izbor gradonačelnika tog grada u pitanju.

Izborom novog gradonačelnika ta epizoda je završena, napominje Sarajlić, koji kaže da su u tom procesu pale sve maske što se tiče političke scene u Bosni i Hercegovini.

Sarajlić je čestitao građanima Mostara na izboru izražavajući nadu da će se u tom gradu konačno početi rješavati nagomilani problemi poput pitanja komunalne čistoće te implementacije kapitalnih projekata.

"Ti projekti su bili na čekanju na obje strane Neretve zbog nepostojanja administracije i proračuna kojeg je federalni parlament dugo godina usvajao zbog nepostojanja Gradskog vijeća", pojasnio je Sarajlić.

Kopirati
Drag cursor here to close