Licemjerje

SDA napala SDP-ov antifašizam u Hercegovini

U priopćenju se podsjeća kako je amandmane, kojima se treba osigurati jednakopravnost u ovom kantonu, službeno inicirala potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, član SDA, prije dvije godine.
Vijesti / Politika | 29. 11. 2017. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Priopćenje Kantonalnog odbora SDP-a nakon posljednje sjednica Skupštine HNŽ-a još jednom je najiluzornije pokazalo dvolično i licemjerno djelovanjem SDP-a u HNŽ'', objavio je hercegovačko-neretvanski odbor SDA tvrdeći kako, nakon što su uvidjeli da ne mogu dalje opstruirati rad Skupštine HNŽ, kojom se željelo inscenirati kriza vlasti u Hercegovini, zastupnici SDP-a su, bez bilo kakvih konsultacija s ostalim zastupnicima, predložili zaključak po principu ''uzmi ili ostavi".

''Nakon neuspjelog pokušaja i osiguranja podrške zaključku od samo šest zastupnika od 28 prisutnih na sjednici, za razliku od drugog predloženog zaključka koji je dobio podršku 22 zastupnika, SDP u poznatom stilu optužuje SDA. Lamentiranje antifašizmom, kao i amandmanima na Ustav HNK, kojim bi se osigurala ravnopravnost srpskog naroda, jako je uvrjedljiva i apsurdna, kada je izgovara SDP HNŽ'', navela je SDA.

U priopćenju se podsjeća kako je amandmane, kojima se treba osigurati jednakopravnost u ovom kantonu, službeno inicirala potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, član SDA, prije dvije godine.

''Takvu inicijativu politički su nosili i zastupnici SDA u Skupštini HNŽ. Zbog nemogućnosti usvajanja tih amandmana, svi zastupnici SDA su potpisnici zahtjeva Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti pojedinih odredbi Ustava HNŽ-a. Svaki pokušaj zamjene teza i optužbe SDA je licemjerna laž i podvala, bez valjane argumentacije'', navodi SDA.

Stranka navodi kako su Denis Zvizdić i Fadil Novalić, predsjedatelj Vijeća ministara i premijer Federacije BiH, ''svojim fizičkim prisustvom pokazali svoj odnos prema Mostaru, ali i opredijeljenosti da institucionalno poduzme konkretne mjere na zaštiti Partizanskog spomen groblja''.

''Da s' ideja antifašizma pokazuje djelima, a ne samo ispraznom retorikom u nemuštim priopćenjima pokazao je Dan državnosti BiH. Naime, kod obilježavanja ovog najvažnijeg praznika za BiH, u Mostaru, rukovodstvo KO SDP-a nije se udostojalo ni prisustvovati svečanoj Akademiji u prepunoj Sali obnovljenog Centra za kulturu Mostar. Nažalost, za razliku od zastupnika SDA u Skupštini HNK, koji su svi do jednog predvođeni predsjednikom Skupštine i predsjednikom KO SDA, uz prisustvo brojnih dokazanih patriota Hercegovine, odali počasti na šehitlucima i Partizanskom groblju, ni jedan zastupnik SDP-a, 25.studenog nije bio na ovom mjestu. Međutim, zato su tri dana poslije pokušali inscenirati i podmetnuti obične klevete na krilima lažnoga patriotizma. Ispred KO SDA HNK pozivamo zastupnike SDP-a da u interesu građana djeluju kao konstruktivna opozicija, kako bi sve bitne odluke bile donesene za dobrobit svih, bez ikakvih kalkulacija i razlika'', navodi se u priopćenju hercegovačko-neretvanske SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close