Koalicija

HNŽ: Neka se SDA odluči

Dopredsjednik Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović kaže kako je krajnje vrijeme za dubinsku analizu odnosa HDZ-a BiH i SDA jer je očito kako se na ovakav način ne može raditi.
Vijesti / Politika | 21. 11. 2017. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kada su u pitanju naši odnosi sa SDA u HNŽ-u, nastavili smo naše međustranačke razgovore i ohrabruje iskazana spremnost za tim da se otvorena pitanja rješavaju dijalogom, a da vlast koja nam je povjerena nastavimo obnašati u interesu svih građana'', rekao je za Večernji list predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg dodavši  kako je došlo do pozitivnih pomaka u posljednje vrijeme.

Naime, prije desetak dana još jednom je prekinuta sjednica Skupštine HNŽ-a. Večernjak podsjeća kako je SDA, zajedno sa SDP-om, ponovno inzistirao na odluci o konstitutivnosti Srba, što je dovelo do nove odgode zasjedanja, ali i pitanja postoje li više koalicijski odnosi HDZ-a BiH i SDA u ovoj županiji.

''Na međustranačkim razgovorima jasno smo naznačili nekoliko ciljeva. Tu, prije svega, mislim na to kako ne smijemo zaustaviti pozitivne procese i pomake koji su učinjeni u protekle dvije godine. Stoga očekujem da pitanja, kao što su izmjene i dopune proračuna za 2017. godinu (rebalans proračuna) i izrada proračuna za 2018. godinu kako Vlade tako i svih izvanproračunskih fondova, kao i u prethodne dvije godine, moraju biti okončana do konca prosinca ove godine'', rekao je Herceg.

Njegov stranački kolega i dopredsjednik Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović kaže kako je krajnje vrijeme za dubinsku analizu odnosa HDZ-a BiH i SDA jer je očito kako se na ovakav način ne može raditi.

''Mi moramo dati javnosti jasne odgovore postoji li koalicija više i tko su naši koalicijski partneri. Očito je kako SDA već traži nove partnere te, ako je suditi prema događajima u Skupštini HNŽ-a posljednjih nekoliko tjedana, očito je kako je na snazi koalicija SDA i SDP-a. SDA jasno treba reći je li još uvijek dio vlasti ili je dio oporbe. Stanovnici HNŽ-a ne smiju idućih godinu dana biti taoci predizbornih kampanja pojedinih stranaka. To je nedopustivo'', rekao je Martinović za Večernji list.

Hrvatski dužnosnici su najavili kako će biti jasno tko će činiti vlast u županiji do kraja mandata.

''Upravo zbog toga smo u više navrata, priopćenjima i izjavama sa sjednica Županijskog odbora HDZ-a govoreći o ovoj temi, upozoravali političke stranke na to da se otvorena i bitna pitanja za sve građane u našoj županiji ne smiju politizirati i koristiti u predizborne svrhe'', zaključio je Herceg za Večernji list.

 

Kopirati
Drag cursor here to close