Tko o čemu...

SDA dijeli lekcije o javnom novcu

Stranka je pozvala državnu vlast ''da konačno odustanu od političkih trgovina javnim novcem, te da hitno pripreme i u proceduru upute proračun za 2024. godinu…''
Vijesti / Politika | 01. 04. 2024. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SDA je u ponedjeljak izdala priopćenje za javnost u kojem navodi kako ''neusvajanje proračuna potvrđuje da vlast funkcionira samo onda kada to odgovara SNSD-u i HDZ-u''.

''Iako smo već ušli u drugi kvartal 2024. godine, a rok za usvajanje proračuna institucija Bosne i Hercegovine istekao još 31. prosinca prošle godine, aktualna državna vlast očigledno nije u stanju pripremiti ni nacrt proračuna i uputiti ga u dalju proceduru'', navodi SDA.

Stranka Bakira Izetbegovća ističe kako je isto bilo i s proračunom ''za prošlu godinu koji je usvojen prije isteka prvog kvartala jer je Trojka pristala na izdvajanje 70 milijuna KM za kupovinu zgrade u vlasništvu kuma Milorada Dodika''.

''Imajući u vidu da su laž o usvajanju prošlogodišnjeg proračuna u rekordnom roku koristili kao argument o isplativosti 'politike kompromisa', kako Trojka naziva svoj podanički odnos prema SNSD-u i HDZ-u, građani s pravom mogu strahovati zbog ovogodišnjeg odugovlačenja i pitati se koliko će ih novca koštati novi 'kompromisi' unutar vladajuće koalicije'', stoji u priopćenju SDA.

Stranka je pozvala državnu vlast ''da konačno odustanu od političkih trgovina javnim novcem, te da hitno pripreme i u proceduru upute proračun za 2024. godinu koji će predvidjeti dovoljno sredstava za financiranje ključnih obveza Bosne i Hercegovine u ovoj godini, poput organizacije Lokalnih izbora po novim propisima koje je donio Visoki predstavnik''.

Kopirati
Drag cursor here to close