Dan Republike Srpske

Schmidt zaprijetio: Postupci vlasti RS mogu imati posljedice

Schmidt je još jednom naglasio da "postupci i aktivnosti vlasti RS kojima se obilježava i slavi Dan RS 9. siječnja mogu imati posljedice".
Vijesti / Politika | 09. 01. 2023. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt oglasio se povodom obilježavanja Dana Republike Srpske - 9. siječnja, kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Schmidt je još jednom naglasio da "postupci i aktivnosti vlasti RS kojima se obilježava i slavi Dan RS 9. siječnja mogu imati posljedice", prenosi N1

"Sudjelovanje i prisustvo javnih službenika u takvim proslavama predstavlja očito nepoštivanje ovlasti i odluka Ustavnog suda BiH koje su konačne i obvezujuće te ih svi moraju poštovati. Obveza je svih, a prije svega predstavnika izvršnih, zakonodavnih i sudskih organa u BiH, da se ponašaju u skladu s ustavnim i zakonskim poretkom zemlje i da se suzdrže od aktivnosti koje podrivaju izgradnju, povjerenje i nespojive su s europskim vrijednostima inkluzije, tolerancije, pravde, solidarnosti i nediskriminacije. Visoki predstavnik će nastaviti raditi na zaštiti Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH", priopćeno je iz OHR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close