Oglasio se

Schmidt: Nadležni moraju hitno reagirati u gašenju požara

"Visoki predstavnik očekuje od nadležnih domaćih institucija da djeluju u okviru svojih nadležnosti i odgovore na hitne potrebe lokalnih zajednica u područjima pogođenim požarima", priopćeno je iz OHR-a.
Vijesti / Politika | 16. 08. 2021. u 18:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su danas predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović pozvali visokog predstavnika Christiana Schmidta da pomogne u gašenju požara u Hercegovini donošenjem odluke o upotrebi helikoptera Oružanih snaga BiH, oglasili su se iz OHR-a.

Reakciju iz ureda Visokog predstavnika u BiH prenosimo u cijelosti:

"Požari prijete dijelovima Bosne i Hercegovine što zahtijeva adekvatan odgovor. Zaštita i spašavanje kao odgovor na prirodne nesreće su humanitarno pitanje koje utječe na sve građane u pogođenim područjima.

Visoki predstavnik smatra kako je ovo obveza za sve, da se odgovorno angažiraju i učine ono što je ispravno kako bi bili u mogućnosti osigurati građanima odgovarajuću pomoć, bilo domaću ili međunarodnu.

Visoki predstavnik očekuje od nadležnih domaćih institucija da djeluju u okviru svojih nadležnosti i odgovore na hitne potrebe lokalnih zajednica u područjima pogođenim požarima. Pored toga, visoki predstavnik pomno prati situaciju te je zatražio detaljne informacije od nadležnih agencija kako bi mogao procijeniti težinu situacije", navode u priopćenju OHR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close