Prijetnja šumi

Jurić: Požar na Čabulji ne možemo ugasiti bez pomoći iz zraka

''Cijeli taj požar i veliki dim se spuštaju prema dijelu gdje je borova i bukova šuma. Mi tu ne možemo ući, a kamoli gasiti. Velika površina će izgoriti i šteta će biti ogromna'', kazao je Jurić.
Vijesti / Flash | 16. 08. 2021. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne možemo ovo ugasiti bez pomoći iz zraka'', kazao je u izjavi za Bljesak.info zapovjednik PVP Grada Mostara Petar Jurić tijekom borbe s vatrenom stihijom na Čabulji.

Objašanjava, požar je jutros bio skroz ugašen i sve je bilo mirno do 8:00 sati kada se podigao vjetar i ponovno ga aktivirao na više mjesta, i to baš na teren na koji se ne može lako doći.

''Cijeli taj požar i veliki dim se spuštaju prema dijelu gdje je borova i bukova šuma. Mi tu ne možemo ući, a kamoli gasiti. Velika površina će izgoriti i šteta će biti ogromna'', kazao je.

Na Čabulji požar bukti od jutros, na terenu je trenutno šest vatrogasnih vozila PVP Mostar i dva vozila iz Zračne luke Mostar s posadom.

Vatrogascima su u pomoć pritekli djelatnici Crvenog križa kao i 30-tak građana kojima je Civilna zaštita Grada Mostar podijelila ruksake za gašenje požara.

Također, članovi moto kluba "Extreme Enduro Mostar" danima pomažu u gašenju požara. Naime, oni olakšavaju vatrogascima tako što prevoze naprtnjače s vodom te odlaze u izvidnice po vatrogascima nepristupačnom terenu. 

Pored požara na Čabulji, u Mostaru su trenutno aktivna još dva požara, na Kvanju i na lokalitetu Đubrani.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine danas je proslijedilo zahtjev za pomoć u gašenju požara na području Mostara. Imajući u vidu složenost situacije na požarištima, kao i nemogućnost angažovanja helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Ministarstvo sigurnosti je 14. kolovoza uputilo Vijeću ministara BiH zahtjev za održavanje hitne telefonske sjednice radi razmatranja prijedloga odluke o traženju međunarodne pomoći.

Kopirati
Drag cursor here to close