Izbori u Mostaru

SBB poziva tužiteljstvo da istraži krađe Marića i Kljake

SBB BiH priopćio je kako ''javno poziva Tužiteljstvo BiH da, osim kradljivaca glasova, preuzme  istragu i proširi na pojedince iz pravosudne strukture u Hercegovačko-neretvanskoj županiji…''
Vijesti / Politika | 09. 09. 2022. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Savez za bolju budućnost BiH se javno pita hoće li Državno tužiteljstvo nešto poduzeti kada je u pitanju dokazana izborna krađa glasova u Mostaru na lokalnim izborima održanim 20. prosinca 2020. godine'', priopćila je stranka ponukana priopćenjem državnog tužiteljstva da je ono nadležno za praćenje izbornog procesa, odnosno za sprječavanje i sankcioniranje onih koji budu vršili krivična djela na predstojećim općim izborima.

''Središnje izborno povjerenstvo BiH, kako je javnosti već poznato, na posljednjim lokalnim izborima u Mostaru dokazalo je i dokumentirala krađu glasova na 13 biračkih mjesta. Nakon toga Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije podnijelo je krivičnu prijavu. Veći dio izbornih prevara odnosio se na kandidate SDA Salema Marića i Anela Kljaku, koji je zbog učešća u toj izbornoj krađi isključen iz Saveza za bolju budućnost BiH, a sada je na listi NES-a. Tužiteljstvo HNŽ, na čuđenje mnogih, donijelo je naredbu o neprovođenju istrage u predmetu izbornih krađa u Mostaru'', navedeno je.

Savez za bolju budućnost BiH priopćio je kako ''javno poziva Tužiteljstvo BiH da, osim kradljivaca glasova, preuzme  istragu i proširi na pojedince iz pravosudne strukture u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, koji su donijeli tako sramnu odluku, i pored činjenice da je SIP dokazao krađu glasova, odnosno krađu izborne volje građana''.

Kopirati
Drag cursor here to close