Podrivanje

SBB upozorava RS

Savez za bolju budućnost BiH upozorava vlasti u manjem bh. entitetu RS i poslanike Narodne skupštine da odustanu od antiustavnog djelovanja i izazivanja daljnjih tenzija u BiH.
Vijesti / Politika | 08. 02. 2022. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez za bolju budućnost BiH upozorava vlasti u Republici Srpskoj i zastupnike Narodne skupštine da odustanu od antiustavnog djelovanja i izazivanja daljnjih tenzija u BiH.

''Pozivamo ih da prekinu s pokušajima rušenja države Bosne i Hercegovine te da odustanu od usvajanja takozvanog VSTV-a i drugih agencija na entitetskoj razini. To što na današnjoj sjednici NSRS pokušava raditi vlast Milorada Dodika, a što je usvajanjem Nacrta zakona o VSTV-u entiteta već uradila Vlada RS, izazvat će dodatne probleme u našoj državi, a, prema svemu sudeći, ispaštat će isključivo građani, kako manjeg bh. entiteta tako i cijele BiH'', navode iz ove stranke.

Ako nastave podrivati ustavni poredak BiH, vlast Milorada Dodika, kojem su SAD već uvele sankcije, RS vodi u vrlo opasnom smjeru.

Poručili su svima da ''obrana države Bosne i Hercegovine nema alternativu i tom smislu SBB će i djelovati''.

''No, vjerujemo da će adekvatno reagirati i međunarodna zajednica u BiH i dodatnim sankcijama spriječiti secesioniste'', stoji na kraju priopćenja za javnost iz Saveza za bolju budućnost BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close