Nastavljamo s reakcijama

U SBB-u priželjkuju još sankcija

''SBB od svog osnivanja upozorava na korupciju i kriminal koji uništavaju bh. društvo, pa u tom smislu i podržavamo najnovije odluke američke administracije o uvođenju sankcija''
Vijesti / Politika | 05. 01. 2022. u 18:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Savez za bolju budućnost BiH ohrabruje činjenica da su Sjedinjene Američke Države, kao veliki i dokazani prijatelji naše zemlje, donijele odluku o sankcioniranju pojedinih političara i kompanija koji na bilo koji način rade na secesiji, destabilizaciji, razgradnji ili ekonomskom uništavanju Bosne i Hercegovine'', poručili su iz SBB-a, prenosi Avaz.

Ističu kako ih ''posebno raduje dokazani dodatni angažman međunarodne zajednice koju predvode SAD, a kojim će se oslabiti i eliminirati politike Milorada Dodika i drugih faktora koji sprečavaju i onemogućavaju nastavak euroatlantskih integracija BiH i razvoja naše domovine u modernu i prosperitetnu državu svih njenih naroda i građana''.

''SBB od svog osnivanja upozorava na korupciju i kriminal koji uništavaju bh. društvo, pa u tom smislu i podržavamo najnovije odluke američke administracije o uvođenju sankcija'', dodali su.

''Potenciramo da će SBB s međunarodnim prijateljima BiH i domaćim političkim snagama činiti sve na kreiranju pozitivnog političkog ambijenta i mnogo boljih prilika za provođenje neophodnih reformi, koje će na svim poljima omogućiti bolju budućnost Bosni i Hercegovini i njenim građanima'', reagirali su iz SBB-a.

''Također, SBB očekuje što brže sankcioniranje i drugih političara u našoj zemlji čija je politika destruktivna prema multietničkoj državi i koruptivno motivirana'', zaključili su.

Kopirati
Drag cursor here to close