VSTV

Sattler iz Mostara pozdravio ostavku Tegeltije

"Mogu pozdraviti taj potez i reći da je to pravi odgovor. U ovim okolnostima to je jedino moguće i ispravno.''
Vijesti / Politika | 11. 12. 2020. u 18:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU Johann Sattler boravi u posjeti Mostaru.

Tri su, kako je rekao, povoda za dolazak u centar Hercegovine - prvi je uručenje PCR uređaja Kantonalnoj bolnici u Mostaru, drugi - susreti sa predstavnicima udruženja koja okupljaju mlade ljude u Mostaru i treći - predstojeći lokalni izbori u ovom gradu, koji će se održati za devet dana, javlja Anadolu Agency (AA).

"Tijekom proteklih osam mjeseci Europska unija osigurala je veliku novčanu pomoć Bosni i Hercegovini, uključujući i pet milijuna eura za nabavke. Ohrabruje i zeleno svjetlo koje smo dobili za buduće pomoći i tijekom predstojeće 2021. godine, što će podrazumijevati i nabavku cjepiva protiv COVID-a 19", najavio je Sattler.

Kazao je i kako očekuje veći angažman mladih Mostara u budućem periodu, što im je prenio tijekom sastanka s predstavnicima Vijeća mladih Mostara, Koledža ujedinjenog svijeta i OKC-a Abrašević.

"S izborima u Mostaru imaju priliku okrenuti novu stranicu ili novo poglavlje, kako bi se u potpunosti iskoristili potencijali koje ima ovaj grad. Mostar zaslužuje Gradsku upravu koja će ubuduće raditi na problemima sa otpadnim vodama i okolišom", rekao je.

Osvrnuo se i na lokalne izbore, kazavši da je veoma važno da izlaznost bude velika. Vijest o samom održavanju izbora nakon 12 godina je sjajna, naveo je, kazavši i kako su iskustva od 15. novembra dobra i potvrda da se izbori mogu kvalitetno organizovati i u vremenu pandemije.

"Sigurno će se osigurati poštivanje mjera u cjelosti na svim biračkim mjestima. Pozivam na građane da izađu na izbore, kako bi i legitimitet buduće vlasti bio veći", dodao je Sattler.

Novinare je zanimao Sattlerov stav o najavljenoj ostavci predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH Milana Tegeltije.

"Mogu pozdraviti taj potez i reći da je to pravi odgovor. U ovim okolnostima to je jedino moguće i ispravno. To je također prilika za VSTV da okrene novi list u svom radu. Ovakvih poteza nam treba još. Insistiramo i na zakonodavnim izmjenama. To su prije svega izmjene Zakona o VSTV-u te pozdravljam sve više koraka u tom smjeru. Građani su nezadovoljni radom pravosuđa. Više od 70 posto njih nezadovoljno je prema svim anketama. To su pokazale i druge analize", rekao je na kraju Sattler.

Kopirati
Drag cursor here to close