Vruće

Sastanak u Konjicu: Helez i Dodik razmijenili teške riječi i psovke

Atmosfera na sastanku je od samog početka napeta i nimalo ugodno, a lideri su odmah počeli s teškim temama.
Vijesti / Politika | 30. 06. 2023. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak u Konjicu još uvijek traje, a atmosfera je na trenutke ključala posebno na relaciji Zukan Helez – Milorad Dodik.

Kako piše Raportu, atmosfera na sastanku je od samog početka napeta i nimalo ugodno, a na lideri su odmah počeli s teškim temama.

A to je svakako zakon kojim je NSRS razvlastila Ustavni sud BiH u manjem bh. entitetu, što je izazvalo niz reakcije u FBiH, posebno od stranaka Trojke koje s SNSD-om čine vlast na državnoj razini.

Prve iskre svađe dogodile su se između Heleza i Dodika, jer su iz RS zamjerili ministru obrane izjavu u kojoj je najavio neke planove. Iz RS su to ocijenili kao prijetnju, a upravo je to Dodik kazao Helezu.

No, Helez nije mirno sjedio pa je brutalno odgovorio Dodiku, nakon čega su počele i uvrede i psovke.

Ipak, usijena glave su se brzo smirile pa je razgovor nastavljen. No, atmosfera je ipak ostala ista – teška i do kraja napeta.

Podsjećamo, predstavnici stranaka trojke (SDP, NiP i Naša stranka) sastali su se u petak u Konjicu s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Današnji sastanak jučer je na konferenciji za medije najavio predsjednik Republike Srpske i čelnik SNSD-a Milorad Dodik. Sutra odlazimo sa partnerima u Konjic, razgovarat ćemo o brojnim temama pa i ovim, ja nemam problem s tim. Imamo pitanja za ranije dogovore, kao za izbor ministra financija", kazao je Dodik

 

Kopirati
Drag cursor here to close