Kad već vi niste...

Dodik tužio sam sebe!

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpskaa Milorad Dodik podnio je kaznenu prijavu protiv samog sebe, kao i svojih suradnika, Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 30. 06. 2023. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Budući da to još nitko iz Federacije BiH nije učinio, odlučio sam podnijeti prijavu Tužiteljstvu BiH protiv Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Nenada Stevandića i sebe'', napisao je Milorad Dodik na svom Twitter nalogu. 

Tužbu je podnio jer su podržali donošenje Zakona o zabrani - Izvršenje odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u Republici Srpskoj.

''Također sam podnio žalbu protiv svih zastupnika koji su glasovali za usvajanje Zakona, kao i protiv svih potpisnika peticije akademske zajednice kojom izražavaju nezadovoljstvo radom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine'', napisao je.

Mržnja i histerija iz Federacije Bosne i Hercegovine usmjerena protiv Republike Srpske postaje nepodnošljiva, smatra Dodik.

''Budući da planiramo donijeti zakon kojim se odluke Tužiteljstva i Suda BiH neće primjenjivati u Republici Srpskoj, ovom prijavom nećemo biti izuzeti od krivičnog gonjenja pred Tužiteljstvom Bosne i Hercegovine'', napisao je.

Kopirati
Drag cursor here to close