Reakcija

Šarović: SDS je protiv sankcija

''Upozoravali smo ranije da se ovo može dogoditi i da je neodgovorno otvarati rat sa cijelim svijetom i dovoditi u opasnost i entitet Republiku Srpsku te od nje praviti svjetski slučaj'' - kazao je Šarović.
Vijesti / Politika | 06. 01. 2022. u 14:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) i zastupnik te stranke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirko Šarović kaže da je principijelno SDS protiv bilo kakvih sankcija i u tome se nije mijenjala njihova politika.

''Ne znamo još detalje na što se sve sankcije odnose, što je najvažnije u cijelom tom procesu. Upozoravali smo ranije da se ovo može dogoditi i da je neodgovorno otvarati rat sa cijelim svijetom i dovoditi u opasnost i entitet Republiku Srpsku te od nje praviti svjetski slučaj'' - kazao je Šarović Feni.

Vlada Sjedinjenih Američkih Država nametnula je članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji, mediju koji je pod njegovom kontrolom, sankcije zbog njihovog koruptivnog djelovanja i kontinuiranih nastojanja da se ugrozi stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Ured za kontrolu imovine u inostranstvu (OFAC) Ministarstva financija SAD uvrstio je na svoju listu Dodika kao i Alternativnu televiziju iz Banje Luke, što je odgovor na Dodikove koruptivne aktivnosti i stalne prijetnje stabilnosti i teritorijalnom integritetu BiH.

To je urađeno zbog destabilizirajućeg i koruptivnog djelovanja kojim Dodik podriva 26. godina napretka postignutog od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Kopirati
Drag cursor here to close