Veoma zabrinut

Vučić će imati puno pitanja za Ameriku zbog sankcija

Rekao je kako će najvjerojatnije u ponedjeljak ili utorak, 10. ili 11. siječnja, razgovarati s Dodikom i Cvijanović.
Vijesti / Politika | 06. 01. 2022. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako je ''veoma zabrinut'' zbog američkih sankcija srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i nekim osobama u Republici Srpskoj, kao i banjalučkoj ATV, te najavio za početak sljedećeg tjedna razgovor s Dodikom i predsjednicom Srpske Željkom Cvijanović, prenijela je Srna.

"Zabrinut sam zbog načina, a još sam zabrinutiji zbog obrazloženja. Posebno kada čujete da je ATV dio korupcionaškog sistema", rekao je Vučić te zapitao gdje je tu pravda i istina, ''ako oni koji kupuju nogometne klubove (srpski biznismen Dragan Šolak) nisu dio korupcionaškog sistema''.

Rekao je kako će najvjerojatnije u ponedjeljak ili utorak, 10. ili 11. siječnja, razgovarati s Dodikom i Cvijanović.

"Riječ je o veoma kompliciranim stvarima koje nisu za hitnu i hitru reakciju, posebno ne brzopletu. I ovo donosi brojne izazove ne samo za Srpsku, nego i za Srbiju", rekao je Vučić novinarima u zgradi Predsjedništva Srbije.

Dodao je kako Srbija svakako nije ni sretna niti misli da je rješenje u sankcijama.

"Nema nikakve sumnje da se Srbija ni u jednoj jedinoj točki ne samo neće suglasiti, nego ni na koji način provoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda niti predstavnika srpskog naroda u BiH i Republici Srpskoj", naglasio je Vučić.

Kada je riječ o, kako Srna piše, ''pritiscima na medije i gašenje medijskih sloboda, te stavljanje pod sankcije jednog medija'', Vučić je rekao da je to užasna odluka.

"A imat ćemo mnogo pitanja za američku administraciju oko nekih drugih medija i veza s kriminalom i korupcijom na koja nam se čini da je nemoguće pružiti adekvatan odgovor, ali ćemo to ostaviti za vrijeme neposredno posle Božića", rekao je Vučić.

Rekao je kako to pravi dodatne probleme za Srbiju, koja mora čuvati racionalne, pristojne i korektne odnose s Amerikancima, a s druge strane ne pada mu napamet da se vraća vrijeme u kojem su podizane barikade i blokade prema političkim predstavnicima srpskog naroda na Drini.

Vučić je rekao da je sasvim siguran da ni Srbija niti Vlada Srbije nikada i ni na koji način neće donositi i poduzimati mjere protiv legitimnih i legalnih predstavnika srpskog naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close