Produktivan sastanak

Šarović: Sastanak Dodika i Eskobara potvrdio Dodikove dvostruke političke igre

''Očekivana dvoličnost od nekoga tko godina jednu priču priča narodu Republike Srpske, a potpuno drugu na sastancima s međunarodnim predstavnicima''
Vijesti / Politika | 08. 11. 2021. u 15:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović komentirao je danas da je sastanak sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD Gabrielom Escobarom još jednom potvrdio dvostruke političke igre člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

''Očekivana dvoličnost od nekoga tko godina jednu priču priča narodu Republike Srpske, a potpuno drugu na sastancima s međunarodnim predstavnicima. Imamo situaciju da, iako je proteklih dana optuživao druge da zagovaraju sankcije međunarodne zajednice, upravo Dodik se u razgovoru s Escobarom založio za sankcije prema svima onima koji ugrožavaju mir?! Ovim je ujedno i demantirao vlastite izjave da opozicija traži sankcije međunarodne zajednice'', istaknuo je Šarović.

On je upitao gdje je nestala priča o vraćanju nadležnosti.

''Zar to nije trebalo biti na stolu? Kako to da je u prvom planu razgovora bilo očuvanje teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, kako je službeno priopćeno? Kako to da će Dodik sačuvati mir ako nam danima priča o "odlučnim" jednostranim odlukama koje, svi znamo, druga strana nikako neće mirno prihvatiti niti na to pristati, po cijenu sukoba?! I tko onda ovdje zvecka oružjem?'', rekao je Šarović.

On je rekao da smo pravu istinu o sastanku Dodika i Escobara saznali iz službene Escobarove izjave u kojoj kaže da je imao produktivan sastanak s Miloradom Dodikom i da je otvorena mogućnost da se povuku odluke koje je donio, navedeno je u priopćenju Sektora za politiku i medije SDS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close