Bezidejni

Šarović: Postojeća vlast zna samo zadužiti se i rasprodati

"Jedino što znaju je zadužiti se i rasprodati ovo što je preostalo javnih resursa. Uništili su i seljaka i radnika, profesora i liječnika...sve i zato nam ostaju pusta sela, a prazne se i gradovi", kazao je Šarović.
Vijesti / Politika | 28. 08. 2022. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da postojeća vlast samo stvara krize na svim nivoima jer nema nikakav ekonomski plan.

"Jedino što znaju je zadužiti se i rasprodati ovo što je preostalo javnih resursa. Uništili su i seljaka i radnika, profesora i liječnika...sve i zato nam ostaju pusta sela, a prazne se i gradovi", kazao je Šarović.

Ugledati se na Srbiju 

On je naglasio da je vlast ostala bez ikakve ideje i snage da nešto učini da ovoj zemlji i njenim građanima ponude bilo što novo i bolje od postojećeg stanja, prenosi "Avaz". 

Ulazimo u neizvjesnu zimu, svuda se prave planovi kako preživjeti, a naša vlast spava, kao što je prespavala cijeli ovaj mandat. Ne vide što rade drugi, da velike svjetske ekonomije prave planove kako preživjeti u ovim kriznim vremenima, nego samo čekaju da im netko na gotovo donese. Sjetimo se kako je bilo u pandemiji, nisu imali čak ni stalke za infuziju nego su od Srbije tražili", kazao je Šarović.

"Umjesto da se ugledaju, kaže Šarović, kako to radi Srbija, kako predsjednik Vučić pravi zalihe u svemu od novca, goriva, plina, struje, pšenice, ulja... naše vlasti u zalihi nemaju ništa, budžet u manjku, uništili su davno robne rezerve", dodaje.

"To u RS ne postoji. Uništili su i elektroenergetski sustav, a hrane nas ovih dana imaginarnim projektima o izgradnji skijališta na Manjači, turističkog kompleksa na Zelengori, izgradnji plinovoda, skupih autocesta, elektroenergetskih objekata koje godinama samo najavljuju. Zato treba na izborima da budu poraženi, dosta je više", poručio je Šarović i dodao:

"Nama treba vlast koja će znati kuda da usmjeri ovaj brod i da njime upravlja pametno i mudro, a ne da buči i da svima prkosi. Mi, ne samo u RS, nego i u BiH da se ugledamo na Srbiju, njenu poziciju danas u svijetu i napredovanje u svakom pogledu", ističe on.

Rješenja ima 

Šarović ističe da halabukom, izmišljenim svađama - da nam je uvijek netko drugi kriv - nikada nećemo naći rješenje ni za jedno pitanje.

"A to aktualna vlast SNSD, HDZ i SDA upravo radi i skreće pažnju s pitanja koja znače život ljudima. Uvjeren sam da se može naći rješenje, ako se hoće, u skladu s ustavnim nadležnostima kada je u pitanju reguliranje mnogih pitanja pa i u oblasti i plina i električne energije, koji trenutno u svijetu život znače", kazao je Šarović i poručio:

"Sve su ovo dovoljni razlozi da aktualna vlast ode s političke scene i da na njihova mjesta dođu ljudi, a jedan samo od njih zajedno s Jelenom Trivić i vladom koju ćemo formirati, koji će znati što raditi. Za primjer uzet ćemo metode koje je Vučić primijenio u Srbiji i nećemo našu RS držati u izoliranom stanju nego ćemo je uvesti u mirnu luku. To će biti naš prioritet i tražit ćemo rješenja da odblokiramo i nađemo kako pokrenuti s mrtve točke realizaciju elektroenergetskih projekata na Drini o kojima ova vlast samo priča, a ništa ne radi", poručuje on.

On tvrdi da se može naći rješenje, ako se hoće, u skladu s ustavnim nadležnostima kada je u pitanju reguliranje mnogih pitanja pa i u oblasti i plina i električne energije, koji trenutno u svijetu život znače a kod nas je to tema za prepucavanje.

"Ovaj narod zaslužuje bolje i to bolje ćemo osigurati i uvjeren sam da ćemo dobiti podršku naroda i da ćemo imati iskrenu podršku ne samo Srbije nego i drugih zemalja i na istoku i zapadu", zaključio je Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close