"Ponajmanje što želimo"

Dodik: Neka se u naše živote ne miješaju ni Rusi ni Amerikanci

"Ponajmanje što želimo je da se sukobi s nekih drugih krajeva svijeta prenose u BiH pod izgovorom brige za njenu budućnost", pojasnio je Dodik.
Vijesti / Politika | 27. 08. 2022. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da mu je drago što je veleposlanik SAD u BiH Michael Murphy jasno rekao da će BiH odlučivati o kretanju ka NATO-u što demantira sve one koji uporno govore neistinu da je takva odluka već donesena.

"Svi koji inzistiraju na tome da je to pitanje završeno imaju neograničeno povjerenje upravo u američko veleposlanstvo te mi je stoga drago da je odgovor stigao upravo iz tog veleposlanstva", naglasio je Dodik odgovarajući na pitanje Srne da prokomentira izjavu američkog veleposlanika da je donošenje odluke o pridruživanju NATO savezu na suverenoj BiH.

Dodik je istaknuo da ne bi mogao reći da mu je drago što se američki veleposlanik suviše pokroviteljski odnosi prema BiH spočitavajući da to rade neki drugi ovdje.

"Mi ne želimo da se u naše odluke i živote miješaju ni Rusi ni Amerikanci. Želimo da suvereno odlučujemo o svim pitanjima relevantnim za naše živote. Ponajmanje što želimo jeste da se sukobi s nekih drugih krajeva svijeta prenose u BiH pod izgovorom brige za njenu budućnost", pojasnio je Dodik osvrnuvši se na Murphyjevu izjavu da Amerika neće "BiH ostaviti Rusiji".

On je poručio da BiH ima budućnost ako bude funkcionirala na Ustavu i ako to svi konačno shvate te da nikakvi intervjui niti izjave stranih diplomata neće pomoći ako ne budu bili podrška ustavnom uređenju BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close