Reagiranje

Šarović: Dodik riskira da RS postane politički slučaj za velike sile

''Ovo što Dodik radi nije dobar odgovor i realan nacionalni interes. Rješenje nije u konfrontaciji ni sa SAD ni sa Europskom unijom, u šta nas on uvodi, rizikujući da Srbi i Republika Srpska postanu politički slučaj za velike sile''
Vijesti / Politika | 30. 11. 2021. u 11:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izjava Milorada Dodika za britanski Guardian da će se u slučaju sankcija Zapada okrenuti Rusiji i Kini govori o njegovoj potpunoj političkoj dezorijentiranosti, smatra predsjednik SDS Mirko Šarović.

''Nikada nijedan dužnosnik SDS koji je bio pod sankcijama, a koje sam i osobno podnio, nije ispred sebe stavljao interes Republike Srpske i svog naroda, bez obzira koliko su te sankcije bile nepravedne i neprimjerene. Svi smo mi te sankcije podnosili dostojanstveno, za razliku od Dodika koji se poistovjećuje sa Republikom Srpskom i njenu sudbinu vezuje za svoju'' - naglasio je Šarović.

Dodao je kako Dodikova politika očigledno nije rezultat nikakvog političkog ubjeđenja ili realne procjene općeg interesa naroda, nego isključivo politika revanšizma i osobne pozicije za koju je spreman da sve žrtvuje, priopćeno je iz SDS-a.

Šarović posebno istače činjenicu da ''u ovom momentu nitko od velikih sila i garanata Daytonskog mirovnog sporazuma ne dovodi u pitanje Daytonski mirovni sporazum i poziciju Republike Srpske, iako mi u Srpskoj demokratskoj stranci cijenimo da će tih pokušaja biti i da na njih treba dati dobar i pametan odgovor''.

''Ovo što Dodik radi nije dobar odgovor i realan nacionalni interes. Rješenje nije u konfrontaciji ni sa SAD ni sa Europskom unijom, u šta nas on uvodi, rizikujući da Srbi i Republika Srpska postanu politički slučaj za velike sile kojim će se oni baviti na ovaj ili onaj način. Nama je potrebna politika izbalansiranih odnosa i sa Istokom i sa Zapadom, a prije svega garanata potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma'' - naglasio je Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close