Kovačević

Na Dodika pušteni duhovi

Kovačević medijsku kampanju protiv Srpske i Dodika naziva prljavom i rigidnom, koja podsjeća na vrijeme devedesetih…
Vijesti / Politika | 28. 11. 2021. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U borbi protiv Republike Srpske i Milorada Dodika iz boce su pušteni najmračniji duhovi prošlosti - Haris Silajdžić, bošnjački političar s najekstremnijim stavovima i novinarka CNN-a Christiane Amanpour, rekao je za Sputnik glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

Nebitan politički lik

"Međutim, Silajdžić na političkoj sceni BiH više ništa ne znači, dok Amanpour treba shvatiti da svijet nije isti kao devedesetih godina", rekao je Kovačević, komentirajući intervju Silajdžića kojeg je dao na CNN-u i u kojem je ''pozvao na intervenciju NATO-a protiv Srpske''.

Kovačević navodi da je Silajdžić devedesetih godina bio bitan čovjek u bošnjačkoj politici, koji je i tada govorio laži, a da je danas "nebitan politički lik koji iste laži ponavlja".

"Ništa od onoga što je Silajdžić izgovorio nije istina i nema veze s bilo kakvom realnošću. Da ne govorimo o tome što poziva na međunarodnu intervenciju protiv Republike Srpske", rekao je Kovačević, prenijela je Srna.

Naveo je kako je u Srpskoj jasno da likovi poput Silajdžića, ali nažalost i službeni predstavnici bošnjačke politike, konstantno očekuju od jednog dijela međunarodne zajednice da ispune sve političke želje, odnosno ratne ciljeve Bošnjaka i da dovedu "do Bosne u kojoj postoji mjesto samo za Bošnjake i u kojoj za Srbe i Hrvate nema mjesta".

Vrijeme devedesetih

"To je nešto što se neće dogoditi i toga su apsolutno svi svjesni", istakao je Kovačević.

Kovačević medijsku kampanju protiv Srpske i Dodika naziva prljavom i rigidnom, koja podsjeća na vrijeme devedesetih, ali da su se međunarodne okolnosti promijenile.

"Rukovodstva Srbije i Srpske imaju razvijenu komunikaciju sa svim međunarodnim faktorima", rekao je Kovačević, koji je uvjeren da neće doći do razvoja situacije kao prije 30 godina.

Podsjetio je kako Republika Srpska nudi da se svi vrate u okvire Daytonskog sporazuma i Ustava BiH, koji je važeći i koji je na snazi.

"Da sjednemo za pregovarački stol i vidimo postoji li šansa da BiH postoji. A ona može da postoji jedino na osnovu važećeg ustava ili neće uopće moći da postoji", istaknuo je Kovačević.

Kopirati
Drag cursor here to close