Neredi

Platforma za progres: Incidenti u Mostaru su produkt političko - kulturološkog miljea vladajućih stranaka

Platforma za progres najoštrije osuđuje posljednje događaje u Mostaru, a od predstavnika izvršne i sudske vlasti zahtijeva sankcioniranje svih aktera nereda u skladu sa zakonom.
Vijesti / Politika | 26. 04. 2021. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bljesak.info

Neiskreni i kontroverzni dogovori i dobro orkestrirani retorički ratni bubnjevi koji odjekuju bosanskohercegovačkim dolinama u posljednje vrijeme, ovaj put ehom odjekuju Mostarom, navodi se u priopćenju Platforme za progres.

''Neukrotivi i nekad kosmopolitski grad, u kojem danas imamo postojanost nepostojanog, ponovo nas opominje. Akteri neciviliziranog čina i ponašanja proteklih večeri ponovo su svoje ''skrivene nogometne strasti'' artikulirali nasiljem i provokacijama'', ističu.

Platforma za progres najoštrije osuđuje posljednje događaje u Mostaru, a od predstavnika izvršne i sudske vlasti zahtijeva sankcioniranje svih aktera nereda u skladu sa zakonom.

''Od nadležnih institucija očekujemo adekvatnu reakciju na ovaj i sve neželjene događaje u gradu Mostaru. Platforma za progres zahtijeva hitno procesuiranje i sankcioniranje odgovornih, ali i podsjeća građane da su posljednji incidenti produkt političko - kulturološkog miljea vladajućih stranaka u Gradskom vijeću. Javna sigurnost će u potpunosti biti garantirana tek promjenom vladajuće garniture, od razine države do jedinice lokalne samouprave. Mostar, u tom smislu, nije izuzetak!'', poručeno je u priopćenju.

Podsjetimo, neredi su se na ulicama Mostara dogodili u noći sa subote na nedjelju, za vrijeme trajanja policijskog sata. Kako nam je u nedjelju ujutro rečeno iz MUP-a HNŽ, jedna osoba teško je ozlijeđena i prebačena je u CUM SKB Mostar, a policija je uhitila 10 sudionika nereda.

Policija istražuje okolnosti događaja kako bi pronašla sve sudionike ovog nemilog događaja. 

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić kazao je kako će sjesti i popričati s navijačima.

''Žao mi je da se to događa i da takvu sliku šaljemo u svijet. Slijedi derbi za dva tjedna i ja ću osobno sjesti i popričati s momcima da ne pravimo bruku od grada, jer nam ne treba nikakav huliganizam. Volimo svoje klubove i trebamo se tako i ponašati'', rekao je Mario Kordić. 

Kopirati
Drag cursor here to close