Krivac

Sanja Vulić raspalila po Schmidtu

Šefica Kluba zastupnika SNSD-a, Sanja Vulić, rekla je da je ''njemački turista odavno podsjeća na lika iz filma Emira Kusturice…''
Vijesti / Politika | 01. 05. 2024. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istaknula je kako nema veće prijetnje daytonskoj BiH od Christiana Schmidta i družine koja mu hrani ego i uvjerava ga da je on visoki predstavnik, prenosi Srna.

Lik iz Kusturičinog filma

"Kada sam prvi put čula njegovu skandaloznu izjavu da je on 'garant postojanja entiteta u BiH' mislila sam da je greška u prijevodu, ali kada je to ponovio i sinoć na sjednici Vijeća sigurnosti definitivno se vidjelo o kakvoj osobi je riječ. On je garant, a Milorad Dodik prijetnja!? Takvu izjavu u stanju je da smisli samo patološki lažov kao što je Schmidt koji uporno laže i sebe i sve oko sebe da je on visoki predstavnik", navela je Vulić.

Srni je izjavila da je ''njemački turista odavno podsjeća na lika iz filma Emira Kusturice koji ponavlja glumačku repliku: 'Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem', pa tako i Schmidt: 'Ja sam visoki predstavnik, ja sam visoki predstavnik', misleći da će laž u koju sebe uvjerava jednoga dana postati istina''.

"Za početak, poručila bih tom Nijemcu da pročita Opći okvirni sporazum za mir u BiH i nauči tko su garanti Daytonskog mirovnog sporazuma, a ne da lupa gluposti čak i na sjednici Vijeća sigurnosti. Zar mu nije dovoljno što je umislio da je visoki predstavnik bez rezolucije Vijeća sigurnosti, a sada hoće da bude i garant. Nitko ne može biti legitimni visoki predstavnik bez tog dokumenta, pa tako ni Christian Schmidt, a sve i da ima ne može biti nikada i nikako 'garant postojanja entiteta'", naglasila je Vulić.

Frustracije

Dodala je kako su ove ''Schmidtove osobne interpretacije plod njegovih frustracija, jer Dayton nije književno djelo koje se tumači po osobnom dojmu, već mirovni sporazum čije se svako slovo mora poštovati''.

"A upravo je Christian Schmidt taj koji od svog ulaska u BiH razgrađuje i raspakuje Dayton. Njegov jedini i najveći problem je Milorad Dodik koji jeste prepreka raspakiranju Daytona, jer insistira na njegovom poštovanju i provođenju slova, a ne duha. Schmidt želi imovinu BiH i raspakuje Dayton s ciljem ostvarivanja ličnih interesa, ali mi iz Republike Srpske nikada mu nećemo dati ni pedalj naše zemlje!", poručila je Vulić.

Dodala je kako srpski politički predstavnici nisu njegovi poslušnici i klimoglavci kao političari iz FBiH koji su na njegov mig dali zemlju u Varešu.

"Za sve krize i patroliranja predstavnika EUFOR-a po ulicama u BiH nije nitko drugi kriv već upravo Christian Schmidt. Građani širom BiH su zabrinuti, a za to je kriv isključivo on i bulumenta oko njega koja mu daje podršku za lažnu poziciju. Za razliku od njih, Milorad Dodik se zalaže za dejtonsku BiH, ali takva BiH nije Schmidtov interes, pa sije mržnju i nemir među narodima. Mir i stabilnost u BiH su istinski ciljevi Republike Srpske. Najgrublje narušavanje ljudskih prava nametnuo je nitko drugi do Christian Schmidt, a sve s ciljem negativnog etiketiranja srpskog naroda i političkog odstrela Milorada Dodika", rekla je Vulić za Srnu.

Kopirati
Drag cursor here to close