Psovke nakon psovki

Sanja Vulić dobila prijetnje smrću?

Vulić je prijetnje prijavila Policijskoj upravi Doboj, a dobila ih je nakon suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku…
Vijesti / Politika | 07. 02. 2024. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šefica kluba zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić dobila je prijetnje da joj je život ugrožen, koje su poslane s više naloga na društvenim mrežama, a među onima koji joj prijete je i bivši pripadnik odreda "El mudžahedin" Sanin Musa.

Kako je prenijela Srna, Vulić je prijetnje prijavila Policijskoj upravi Doboj, a dobila ih je nakon suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, u ponedjeljak u Sudu BiH u Sarajevu.

Musa Vulić naziva "vlahinjom", a povodom navodnih poziva na njegovo uhićenje poručuje joj: "E, pa nećeš vlahinjo svetosavska makar mi to zadnje u životu bilo".

Uz razne psovke, nazive "četnikuša", s naloga na Instagramu pod imenom "Danijel" poručeno joj je "ubrzo ćete nestati", i da se "i ta Republika Srpska ukida ubrzo i doći će do rata, a prva si ti na meti". S istog naloga je poručeno i da je "vrlo malo života ostalo i onima koji provociraju", a svoju poruku završava sa "tekbir", prenijela je Srna.

Musa, lider političkog pokreta "Vjera, narod, država" bio je najavio okupljanje svojih pristalica ispred Suda BiH povodom suđenja predsjedniku RS, ali je okupljanje otkazao rekavši kako bi to išlo na ruku Dodiku koji bi rekao kako nije siguran dolaziti na ročišta u Sarajevo.

Suđenje Dodiku je održano u ponedjeljak u Sudu BiH u Sarajevu. Predmet je preuzela nova sutkinja Sena Uzunović, a Vulić je nakon toga izašla pred zgradu Suda te psovala zašto je dobila i policijsku kaznu.

 

Traži se izuzeće sutkinje

Goran Bubić, odvjetnik u Timu obrane Milorada Dodika u postupku koji se protiv njega vodi u Sudu BiH, rekao je da će zahtjev za izuzeće sutkinje Sene Uzunović biti dopunjen i da je obrana saznala nove činjenice koje definitivno ukazuju na njenu moguću pristranost.

Bubić je rekao da se kontinuirano u predmetu protiv Dodika vide razni neočekivani događaji, kao što je izmjena postupajućeg suca bez prethodne najave, što upućuje na zaključak da u njemu postoji evidentna izvanpravna politička pozadina.

"Vidjeli smo tu prijeku promjenu suca. Nije uobičajeno da stranke ne znaju sudac koji dolazi", rekao je Bubić za banjalučku ATV.

Interesantna je, kaže, dodjela predmeta Seni Uzunović jer sada nitko ne spominje CMS sistem automatske dodjele predmeta.

"Sada ima neka komisija i nama je dato neko obrazloženje da sutkinja Uzunović ima najmanji broj predmeta i da je to sad jedan kao od razloga za dodjelu predmeta predsjednika Dodika", naveo je Bubić.

Naveo je da je obrana zatražila dodatno vreme da dopuni zahtjev za izuzeće.

"Dopunit ćemo ga. I saznali smo još neke nove činjenice koje definitivno ukazuju na moguću pristranost postupajućeg suca", naveo je Bubić.

Kopirati
Drag cursor here to close