Tvrdnje

Vulić tvrdi: Sprema se atentat na Dodika

''Pitanje je tko će biti od nas novi Gardović. Zato su posjekli stabla kod Suda BiH, točno za snajperski pogled'', navela je Vulić.
Vijesti / Politika | 08. 02. 2024. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoje određene informacije iz kruga američkog Veleposlanstva u BiH da se predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku sprema atentat, izjavila je za RTRS Sanja Vulić, šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

''Obavještajci sigurno rade na provjeri svih tih informacija'',  istaknula je Vulić.

Dodala je kako se priprema "novi Nikola Gardović".

''Pitanje je tko će biti od nas novi Gardović. Zato su posjekli stabla kod Suda BiH, točno za snajperski pogled'', navela je Vulić.

Inače, Gardović se često smatra prvom žrtvom rata u Bosni i Hercegovini. Nakon ubojstva, osumnjičen je Ramiz Delalić, koji je u jednom televizijskom intervjuu priznao da je izveo napad na svadbenu povorku 1. ožujka 1992. godine u kojoj je ubijen Gardović.

Delalić je 2004. optužen za ubojstvo po jednoj točki optužnice u vezi sa smrću Gardovića, ali je ubijen 2007. prije nego što je suđenje privedeno kraju.

Vulić se dotaknula i prijetnji koje su njoj upućene rekavši kako su ''prijetnje koje su upućene njoj, suštinski upućeni Srpskoj i srpskom narodu''.

''Mi pozivamo na suživot i praštanje i poštovanje Daytonskog sporazuma, a oni se naoružavaju i prijete novim sukobima. Ovo je prijetnja svim Srbima. Oni su osokoljeni i od međunarodne zajednice koja ih podržava'', navela je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close