Potpredsjednik RS-a

Salkić o peticiji: Stranačka kampanja koja neće ništa promijeniti

Dodik i ranije smišljao načine da se krije iza nekih brojeva, rekao je Ramiz Salkić o peticiji koja je pokrenuta
Vijesti / Politika | 25. 07. 2021. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Potpisivanje peticije ništa neće promjeniti”, kazao je potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, komentirajući potpisivanje peticije povodom toga što je odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

''I ranije je Dodik znao smišljati načine da se krije iza nekih brojeva u koje bi vješto pokušao uvlačiti bosanske Srbe. Sjetite se referenduma o 9. siječnju. Peticija neće promijeniti dokazane i presuđene činjenice o počinjenom genocidu. Ona je besmislena i može se smatrati dijelom stranačke kampanje mobilizacije i jačanja stranačkog glasačkog tijela. Zamislite sad kada bi netko potpisivao peticiju da se nije desio Holokaust? Šta bi to promjenilo ništa, kao sto neće ni ova peticija'', rekao je Salkić, a prenosi N1.

Nametnute izmjene zakona, istaknuo je, svi zajedno trebamo iskoristiti za izgradnju društva zasnovanog na istini, pravdi i sudskim presudama.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik službeno je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida.

Peticiju su jučer potpisivali građani u Trebinju, Doboju, Bijeljini, Banja Luci…

Kopirati
Drag cursor here to close