Bevanda u Buri

S HDZ-om nećemo činiti nikakav blok

Uvažili su i to, kad su pristali podržati Kordića, da nije dio HDZ-ove garniture i bez repova u političkoj prošlosti. Dodao je kako je na to utjecala antihrvatska histerija.
Vijesti / Politika | 20. 02. 2021. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''HRS je podržao Kordića zbog sarajevske antihrvatske histerije'', rekao je u podcastu Bura Slaven Bevanda, vijećnik Hrvatske republikanske stranke (HRS) u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Naveo je, između ostalog, kako se kako se iz Sarajeva podigla antihrvatska histerija koja je prisilila vijećnike HRS-a da podršku daju kandidatu HDZ-a BiH Mariju Kordiću.

''Cijeli razvoj događaja i prve sjednice vijeća na kojoj smo bili suzdržani i na kojoj smo upozoravali na nezakonitosti koje je HDZ prihvatio, mio jednostavno nismo imali kapacitet da predložimo svog kandidata za gradonačelnika.

Video: Podcast BURA - Slaven Bevanda: HRS je podržao Kordića zbog sarajevske antihrvatske histerije

''Opredijelili smo se za Kordića nakon sporazuma da prihvaća da u svoj program uvrsti određene ideje koje smo mi imali u kampanji'', rekao je i dodao kako im se nitko nije obratio iz drugih političkih stranaka.

Uvažili su i to, kad su pristali podržati Kordića, da nije dio HDZ-ove garniture i bez repova u političkoj prošlosti. Dodao je kako je na to utjecala antihrvatska histerija.

''S HDZ-om nećemo činiti nikakav blok'', rekao je.

Također, Bevanda je govorio o nacionalnosti kao jedinom kriteriju izbora gradonačelnika, kako su bespotrebno dignute nacionalne tenzije kao i o hajci na vijećnice Naše stranke Irmu Baralija i Bošku Ćavar.

Pojasnio je što HRS očekuje od ovog saziva Gradskog vijeća te osvijetlio veličinu problema s kojima će se vijećnici morati suočiti.

Osvrnuo se na posljedice odluke HRS-a da podrži kandidata HDZ-a i odgovorio na pitanje znači li to da je HRS postala satelit HDZ-a.

Iznio je i buduće planove HRS-a te objasnio kakav je danas status ove stranke u Hrvatskom narodnom saboru.

Kopirati
Drag cursor here to close