Ruka

Glas 'viška' za Guzina: Okretanje Milivojevića ili igra HRS-a?

''Vrlo je moguće da HRS glasovanjem za Guzina želi podići cijenu kod HDZ-a poručujući na ovaj način da bi glas njihovog vijećnika mogao biti presudan u drugom krugu'', piše Klix.
Vijesti / Politika | 11. 02. 2021. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko je kandidatu Koalicije za Mostar za funkciju gradonačelnika Zlatku Guzinu dao 12. glas, pita se sarajevski Klix u tekstu u kojem navodi da postoji mogućnost da se Velibor Milivojević ''predomislio ili se HRS igra''.

''Pitanje koje se sada nameće jeste da li je za Guzina glasao netko od vijećnika HRS-a ili Velibor Milivojević (Srpska lista)'', piše sarajevski portal navodeći da se, s obzirom da Guzin ima glas više u odnosu na prošlo glasovanje, postavlja pitanje o čijem glasu se radi.

Klix podsjeća kako je prilikom javnog glasovanja održanog 5. veljače 14 vijećnika glasovalo za Marija Kordića, 11 za Zlatka Guzina, a pet za Irmu Baraliju.

Na tajnom glasovanju je glasovalo 30 vijećnika, od toga je Irma Baralija dobila dva glasa, Arman Zalihić nijedan, a dva listića su bila nevažeća. Na tajnom glasanju Kordić je ponovo osvojio 14 glasova, dok je Guzin dobio glas više, odnosno 12.

Foto:Bljesak.info / Mostar je dobio Gradsko vijeće pred kojim je mnogo posla

''HDZ u Gradskom vijeću Mostara ima 13 vijećnika, Koalicija za Mostar, čiji je Guzin kandidat, 11. Pitanje koje se sada nameće jeste je li za Guzina glasovao netko od vijećnika HRS-a ili Velibor Milivojević (Srpska lista)'', navodi Klix i podsjeća kako je Milivojević na javnom glasovanju svoj glas dao Kordiću, što je izazvalo more reakcija i zatezanja odnosa s Islamskom zajednicom koja ga je napala zbog glasa.

''Možda je upravo zbog toga ovog puta glasao za Guzina, a možda je imao neke druge razloge za promjenu mišljenja'', piše Klix.

Portal dalje navodi da postoji mogućnost je da je Guzin dobio glas od jednog od tri vijećnika HRS-a.

Foto: Bljesak.info / Slaven Bevanda

''Činjenica jeste da se HRS nema apsolutno niti jedan razlog da podrži Guzina umjesto Kordića, ali možda ima druge planove, one osobne. Naime, vrlo je moguće da HRS glasovanjem za Guzina želi podići cijenu kod HDZ-a poručujući na ovaj način da bi glas njihovog vijećnika mogao biti presudan u drugom krugu glasovanja'', navodi sarajevski portal.

 

Kopirati
Drag cursor here to close