Unatoč najavama

Rusija ne mijenja stav o OHR-u

Rusija smatra da je sazrelo pitanje o zatvaranju OHR-a jer BiH nije potreban međunarodni protektorat u vidu visokog predstavnika.
Vijesti / Politika | 20. 01. 2021. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stav Rusije ostao je nepromijenjen kada je riječ o potrebi zatvaranja OHR-a'', rečeno je Srni iz Veleposlanstva Ruske Federacije u BiH povodom informacije da je Njemački Bundestag službeno potvrdio kandidaturu Christiana Schmidta kao njemačkog kandidata za visokog predstavnika, čime je on od danas i formalno kandidat za ovu poziciju.

U proteklom razdoblju je, podsjeća Srna, nekoliko puta ponovljeno da Rusija smatra da je sazrelo pitanje o zatvaranju OHR-a jer BiH nije potreban međunarodni protektorat u vidu visokog predstavnika.

Vlada Njemačke je u protekla dva mjeseca obavijestila sve članice Vijeća za provedbu mira i ostale međunarodne partnere da Njemačka planira predložiti svog kandidata, ali bez navođenja imena jer je Schmidt formalno mogao postati kandidat tek nakon potvrde u Bundestagu, a od početka je bio informiran i sadašnji visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close