Sirija

Rusija neće tjerati SAD

Rusija je nepopustljiva kada se radi o neprihvatljivosti upotrebe sile protiv bilo čega što pripada sirijskoj državi.
Vijesti / Svijet | 18. 01. 2021. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija neće tjerati SAD iz Sirije, niti će započinjati bilo kakve sukobe s Washingtonom, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

On je na godišnjoj konferenciji za novinare o rezultatima ruske diplomacije u 2020. godini u Moskvi na temu sankcija SAD Siriji i američkog vojnog prisustva u toj zemlji rekao da se Rusija uključuje u dijalog s Washingtonom i da pokušava osigurati to da se poštuju određena pravila, prenijela je Srna.

Prema riječima Lavrova, Rusija je u kontaktu sa SAD na polju vojske, i to ne zato što priznaje zakonitost američkog prisustva u Siriji, već jednostavno zato što se mora djelovati u okviru određenih granica, javio je TASS.

"Ne možemo ih otjerati odatle, niti ćemo započinjati sukobe. Međutim, pošto su oni već tamo, uključujemo se u dijalog o smanjenju rizika od sukoba, u kojem želimo da osiguramo poštovanje određenih pravila", istaknuo je Lavrov.

Naglasio je kako je Rusija nepopustljiva kada se radi o neprihvatljivosti upotrebe sile protiv bilo čega što pripada sirijskoj državi.

Kopirati
Drag cursor here to close