Kriza

Rukovodstvo Federacije: Bradara i Stojanović na drugom sastanku, Lendo neće doći

Bradara i Stojanović će održati sastanak u Parlamentu FBiH u 10 i 30 sati kako bi formirali entitetsko rukovodstvo, međutim, Lendo, SDA-ov kandidat za potpredsjednika FBiH neće se pojaviti.
Vijesti / Politika | 17. 02. 2023. u 09:21 G.L. /Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lidija Bradara i Igor Stojanović održat će danas sastanak u Parlamentu FBiH kako bi formirali rukovodstvo entiteta, međutim, Refik Lendo, SDA-ov kandidat neće se pojaviti.

Bradara je kandidatkinja HDZ-a BiH za predsjednicu Federacije, a Stojanović kandidat stranaka Šestorke za potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda.

Hoće li se Lendo pojaviti na današnjem sastanku? 

Lendo je SDA-ov kandidat za potpredsjednika FBiH iz reda bošnjačkog naroda čiju su kandidaturu podržale i stranke okupljene oko koalicije Šestorka. 

Sastanak je najavljen za 10 i 30 sati i organiziran je nakon što je jučer propao pokušaj prvog zajedničkog susreta na kojem je trebalo biti dogovoreno tko će biti predsjednica, odnosno, potpredsjednici FBiH.

FOTO: Facebook / Refik Lendo

Lendinu kandidaturu koji bi trebao biti Bradarin zamjenik iz reda bošnjačkog naroda podržale su stranke Šestorke.

Podsjetimo, jučerašnji je sastanak propao zato što se Refik Lendo nije pojavio tvrdeći da nije čuo poziv da se sastanak održi i da bi ga on, kao najstariji kandidat, trebao organizirati.

Nema federalne vlade bez Lendinog potpisa 

Iako su stranke Šestorke podržale Lendidnu kandidaturu za potpredsjednika FBiH iz reda bošnjačkog naroda koji bi trebao dati suglasnost, uz Bradaru i Stojanovića, za formiranje novog saziva Vlade FBiH, jasno je da tog neće doći u neko dogledno vrijeme.

SDA kontrolira Klub Bošnjaka u federalnom Domu naroda, a vlast na federalnoj razini koju planiraju formirati HDZ i stranke Osmorke ne mogu bez potpisa Refika Lende.

Kopirati
Drag cursor here to close