Zasjedanje HNS-a u Mostaru

Čović: U idućih 15 dana imat ćemo Vladu Federacije BiH

Čović je to najavio uoči početka zasjedanja HNS-a BiH u Mostaru.
Vijesti / Politika | 04. 02. 2023. u 12:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović izjavio je u subotu u Mostaru kako će mandatar za sastavljanje nove federalne vlade biti imenovan do kraja idućeg tjedna, a da će nova vlada biti imenovana u roku od 15 dana.



Čović je to najavio uoči početka zasjedanja HNS-a BiH.

''Sve ono što zajedno radimo zadnjih nekoliko godina danas ćemo utkati u naše zasjedanje, našu deklaraciju, dokumente koje ćemo donijeti. Suštinska poruka je zajedništvo hrvatskog naroda, naš europski put, osigurati stabilnost i mir u BiH, euroatlantsku perspektivu BiH. Naravno, da imamo svoju ustavnu jednakopravnosti i legitimno predstavljanje na svim razinama vlasti kada je u pitanju hrvatski narod kao konstitutivni narod'', kazao je Čović.

Komentirajući proces uspostave vlasti prvi čovjek HNS-a kazao je kako se ta priča nastavlja sukladno potpisanom međustranačkom sporazumu te da nakon imenovanja Vijeća ministara BiH slijedi uspostava vladajuće većine u Federaciji BiH.

''Što se tiče Federacije BiH, tu smo već riješili Dom naroda, riješili smo Zastupnički dom, dosta toga smo definirali i vjerujem da ćemo imati mandatara do kraja idućeg tjedna, a čitavu vladu u narednih 15 dana po istoj koncepciji političkog saveza, partnerstva stranaka koje su potpisale sporazum za federalnu razinu vlasti i razinu Bosne i Hercegovine'', ustvrdio je Čović.

Dodao je kako vjeruje da će se nakon uspostave vlasti na svim razinama ''stvoriti ambijent u kojem će se riješiti pitanje legitimnog izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH”.

Foto: Bljesak.info / Zasjedanje HNS-a u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close