Ipak

Rajak ostaje načelnik Rudog

Topalović kaže da ishod glasanja ne mnogu promijeniti ni glasovi putem pošte kojih je većina nevažeća, a razlika je između glasova "protiv" i "za" opoziv je 286.
Vijesti / Politika | 24. 12. 2018. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema prvim preliminarnim i neslužbenim rezultatima, načelnik općine Rudo Rato Rajak i ubuduće će obavljati ovu dužnost nakon što mu građani ove lokalne zajednice danas nisu izglasali nepovjerenje, rekao je član Komisije za provođenje postupka opoziva načelnika Zoran Topalović, prenosi Srna.

On je rekao da je protiv opoziva Rajaka glasalo 1.619 građana od 2.999 koji su izašli na glasanje, "za" su bila 1.333, dok je 47 glasačkih listića bilo nevažeće. Topalović kaže da ishod glasanja ne mnogu promijeniti ni glasovi putem pošte kojih je većina nevažeća, a razlika je između glasova "protiv" i "za" opoziv je 286.

Podsjetio je da je od 7 do 19 sati na 17 glasačkih mjesta i putem dva mobilna tima glasalo 2.999 ili 40,19 posto od 7.377 stanovnika ove lokalne zajednice sa pravom glasa.

Prošlog mjeseca većinom glasova novouspostavljene skupštinske većine na sjednici SO usvojena je odluka o opozivu Rajaka, nakon čega su pokrenute pripreme za referendum, piše Fena. Rajak je kadar SRS-a, koji je od jula bez skupštinske većine. Odbornici, koji su se izjasnili za njegov opoziv, optužili su ga da se “bahato ponašao prema njima i nije surađivao sa ministarstvima u Vladi RS-a”.

Kopirati
Drag cursor here to close