Bol

Radončiću sud odredio naknadu troškova od 24.025.95 KM

Nakon ovoga,očekivano je da Radončić, kao i Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, dodatno dobiju i troškove za ležanje u pritvoru i nanijete duševne boli.
Vijesti / Politika | 16. 07. 2019. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine, na zahtjev odvjetnika Asima Crnalića, donio je Rješenje o naknadi troškova kaznenog postupka oslobođenom od optužbe Radončić Fahrudinu, odnosno da mu se iz proračuna BiH ima isplatiti 24.025,95 KM.

Nakon ovoga,očekivano je da Radončić, kao i Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, dodatno dobiju i troškove za ležanje u pritvoru i nanijete duševne boli.

''Međutim, ovo je mala satisfakcija za harangu, atmosferu linča i političko orgijanje kroz koje se godinama nepotrebno prolazilo. SBB stoga smatra da je ovoj zemlji potreban zakon po kojem će financijske posljedice zbog političkih motiviranih optužnica koje padaju na sudovima iz svog džepa plaćati korumpirani i nesavjesni tužitelji, a ne građani, odnosno proračun BiH.

Ako se ima u vidu da je gospođa Šahman već dobila naknadu od 26.500 KM, gospodin Dautbašić od 30.854 KM , Radončić 24.025,95 KM, a sličan iznos dobit će i gospodin Zijad Hadžijahić, te kada se dodaju buduće posebne pojedinačne odštete zbog boravka u pritvoru i trogodišnjeg suđenja, jasno je da se radi o šteti od više stotina tisuća KM koja je nastala kao posljedica zloupotrebe pravne države i položaja.

SBB još jednom potencira važnost vladavine prava i onemogućavanje povratka na stanje kada su se optužnice pisale u porodičnim i stranačkim prostorijama'', istaknuli su u priopćenju iz ove stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close