U emisiji Senada Hadžifejzovića

Radončić: Nije Komšić moj kontrolor!

Radončić o trenutnoj situaciji u BiH
Vijesti / Politika | 26. 05. 2019. u 08:48 Bljesak.info
Radončić: SDA, SBB, DF nisu koalicija! Nije Komšić moj kontrolor!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, gostovao je večeras u Centralnom dnevniku FACE TV-a urednika i voditelja Senada Hadžifejzovića.

Na upit Hadžifejzovića o tome kako je predsjednik DF-a Željko Komšić ranije u emisiji rekao da ulazi u koaliciju kako bi „kontrolirao Fahrudina Radončića i Bakira Izetbegovića“, lider SBB-a je, među ostalim, istaknuo:

''Zar vi mislite stvarno da ja koji sam proveo svaki dan rata u Sarajevu, koji ima tri šehida u familiji, da Izetbegović koji ima makar svog oca Aliju, koji je također bio svaki dan rata u Sarajevu, treba kao bošnjački politički faktor sa 200.000 mrtvih, s time da smo doživjeli genocide, da dozvolimo Komšiću da nas promatra s balkona i govori: "Ovo smijete ovo ne smijete". To je nekorektno, pretenciozno i neću se na to osvrtati. Ono što dogovori bošnjački politički faktor, mi ćemo provesti i mislim da će to biti u najboljem interesu i Bošnjaka i Srba i Hrvata i ostalih, pa i gospodina Komšića koji nama može probati da izigrava regulatornu agenciju, ali vjerujte, ne mislim da ćemo mi na to pristati niti da za to postoji razlog. Previše smo mi patrioti da bi nama trebala regulatorna agencija'', kazao je Radončić.

Cijeli intervju pogledajte u videoprilogu.

Radončić je odgovorio i na  pitanja o pozivu ministra sigurnosti BiH u tehničkom mandatu Dragana Mektića građanima da izađu na prosvjede pred bh. pravosudne institucije.

''Gospodin Mektić je ministar kojeg ja nikada nisam htio da komentiram ali sada hoću. Taj čovjek kao ministar sigurnosti nije otišao na lice mjesta kada su ubijena naša dva policajca na Alipašinom Polju i nije otišao na lice mjesto gdje je ubijen policajac u Suhodolu. Nije htio da pomjeri da ne kažem što, da ode na lice mjesta, a sada hoće da bude pred VSTV-om. Gospodin Mektić ima realne kaznene prijave. Imao sam ih i ja, mnogo teže, i vi znate da nikada kao ministar sigurnosti nisam htio da progovorim niti jednu ružnu riječ na tužitelje, suce, VSTV, itd. Čak i kada sam bio u pritvoru, a „Zelene beretke“ su tražile da se izađe i demonstrira, ja sam iz pritvora rekao: „Ne, sve mora da se riješi u institucijama sistema“ - izjavio je Radončić.

Cijeli intervju pogledajte u videoprilogu.

Kopirati
Drag cursor here to close