Nastavak pregovora o formiranju vlasti

Radončić Izetbegoviću ne da zeleno svjetlo

Na posljednjem susretu lidera SDA, HDZ-a BiH, SNSD-a - Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika - dogovorena je raspodjela ministarskih pozicija u Vijeću ministara BiH.
Vijesti / Flash | 24. 04. 2019. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vidio sam se s gospodinom Radončićem, za sada još nemam zeleno svjetlo od SBB-a, razgovori će se nastaviti, kazao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, za Avaz TV komentirajući nastavak pregovora o formiranju vlasti na državnoj razini.

Podsjetimo, na posljednjem susretu lidera SDA, HDZ-a BiH, SNSD-a - Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika - dogovorena je raspodjela ministarskih pozicija u Vijeću ministara BiH. Tom prilikom Dodik je kazao da će za ministra sigurnosti BiH SDA predložiti predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića. Radončić je tada za Avaz TV izjavio kako nije upoznat s detaljima sastanka te da ''nema komentar''.

''Ja mislim da nama treba jedan široki front, što manje stranaka u opoziciji, a što više probosanskih u poziciji'', istaknuo je Izetbegović.

SBB je poželjan partner i za formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu, kazao je Izetbegović, naglasivši da stranke ljevice (SDP BiH i Naša stranka) bespotrebno ''prave problem''.

''Mislim da su bez potrebe napravili jedan problem. Općenito mislim da su lijeve stranke napravile problem nakon izbora izbjegavanjem koalicije s izbornim pobjednikom – SDA, tako da ne mogu nagađati šta će se dogoditi u Tuzli'', kazao je Izetbegović.

Kada je riječ o ''novom pravcu'' u formiranju vlasti u TK, koji je najavio PDA, Izetbegović je rekao da se prave razni pravci lijevo–desno, naprijed–nazad, umjesto da se napravila logična stvar, ili SDP sa SDA ili SDA s PDA ili sve tri zajedno, naglasivši da je Stranka demokratske akcije nudila i kombinaciju SDA – PDA – SBB, ali da je to odbila PDA.

Kopirati
Drag cursor here to close