Restart i Krug 99 organizatori

Prosvjedi ispred OHR-a u petak: "Dođite i potvrdite da ste za građansku državu"

Svojim izlaskom ćete potvrditi da ste za građanski koncept uređenja društva kao osnovu za modernu, demokratsku državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se poštovati ljudska i građanska prava svih njenih građana kao što je u svim zemljama EU, kaže Đozić.
Vijesti / Politika | 28. 03. 2023. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici udruženja ReSTART BiH i Krug 99 pozvali su građane na prosvjede ispred OHR-a u petak 31. ožujka u 14 sati. 

Prosvjedi ispred OHR-a 

Građanski aktivist i organizator prosvjeda Suad Đozić poručio je kako će svojim izlaskom ispred OHR-a građani potvrditi da su za građanski koncept uređenja društva.

Foto: Oslobođenje / OHR poručio prosvjednicima: Uvijek smo za mirna okupljanja 

"Zaustavimo dalju razgradnju države, odnosno cementiranje etno-feudalnog koncepta uređenja bh društva u tri etnička tora. Svojim izlaskom ćete potvrditi da ste za građanski koncept uređenja društva kao osnovu za modernu, demokratsku državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se poštovati ljudska i građanska prava svih njenih građana kao što je u svim zemljama EU", rekao je Đozić.

Poručio je kako građani moraju izaći na prosvjede i zbog budućih naraštaja.

Foto: N1 / Prosvjedi ispred OHR-a

"Zbog djece i njihove budućnosti" 

"Izađite na ulicu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog svoje djece i njihove budućnosti. Nije više 5 do 12, ovo je sad 12 i 5", poručio je Đozić.

Podsjetimo, u Sarajevu su u dva navrata održani prosvjedi zbog nametnutog seta zakona Christiana Schmidta na kojem su predstavnici mahom bošnjačkih političkih stranaka tražili ukidanje ureda visokog predstavnika i uspostavu građanske države po principu jedan čovjek – jedan glas.

Prosvjede koji su bili nenasilni obilježio je govor mržnje upućen prema manjinskim konstitutivnim narodima u BiH, a podržali su ih samo veleposlanstva Rusije i Irana u BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close