Nema labavo

Propao sastanak o vlasti zbog Dodika i zastave

Novinarima pred Predsjedništvom rečeno je kako je Dodik otkazao sastanak nakon što nije prihvaćeno da se pored zastave BiH nađe i zastava RS-a čemu su se usprotivili Željko Komšić i Šefik Džaferović.
Vijesti / Politika | 11. 12. 2018. u 14:45 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak o konsultacijama o imenovanju predsjedatelja Vijeća ministara BiH, koji se trebao održati u zgradi Predsjedništva BiH, otkazan je jer na njega nije došao predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik zato što opet nije izvješena zastava RS-a.

Pročitajte još

Novinarima pred Predsjedništvom rečeno je kako je Dodik otkazao sastanak nakon što nije prihvaćeno da se pored zastave BiH nađe i zastava RS-a čemu su se usprotivili Željko Komšić i Šefik Džaferović. Potom je, navodno, tražio da, ako nema zastave RS-a ne bude ni zastave BiH.

Inače, poziv je upućen svim strankama, a konsultacijama o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, trebali su nazočiti i članovi Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Кrišto, Nebojša Radmanović i Denis Zvizdić.

U pozivu upućenom parlamentarnim strankama Dodik je naveo da su, nakon što je konstitutivna sjednica Zastupničkog doma održana 6. prosinca ove godine i u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara koji propisuje rokove za donošenje odluke Predsjedništva BiH o imenovanju prvog čovjeka Vijeća ministara, stvoreni uvjeti da Predsjedništvo BiH započne ove konsultacije.

Dodik o razlozima

Dodik je u izjavi za N1 rekao kako je otkazao konsultacije o mandataru za sastav Vijeća ministara BiH zbog toga što u sali za sastanke nije bilo zastave entiteta Republika Srpska.

Rekao je kako će i dalje insistirati na ovome i da zastava Republike Srpske bude postavljena na radnim sastancima kao što je trebao biti ovaj današnji na kojem, kako je naveo, se ne predstavlja BiH i nije međunarodni događaj.

Kopirati
Drag cursor here to close