Nepravilnost

Promatračima u Vrapčićima zabranjeno da promatraju!?

Biračkom mjestu, kaže predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Hilmo Đidelija, sugerirano je da budu fleksibilniji u odnosu s promatračima.
Vijesti / Politika | 20. 12. 2020. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Koalicije ''Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar'' u nedjelju su medijima potvrdili kako je njihovim promatračima onemogućeno promatranje na biračkom mjestu u Vrapčićima.

Njima je, kako je rekao Mirko Lečić iz Koalicije, ulaz na biračko mjesto onemogućen zbog epidemioloških mjera pod tvrdnjom predsjednika biračkog odbora da u prostoriji može maksimalno pet osoba biti.

Biračkom mjestu, kaže predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Hilmo Đidelija, sugerirano je da budu fleksibilniji u odnosu s promatračima.

''Zadobili smo prijavu birača koji je meni priopćio da je nekakav problem vezan za promatrače. Mi smo kontaktirali članove biračkih odbora, oni nam nisu to potvrdili i još smo im sugerirali da te promatrače malo slobodnije puštaju u odnosu na instrukciju'', rekao je za Bljesak.info Đidelija.

Dodaje kako je ''gospodina zamolio da ako je ozbiljan prigovor da postupi u skladu sa propisom i u pismenoj formi uloži prigovor, gdje bi mi njega ispitali i odlučili o opravdanosti takvog prigovora''.

Podsjećamo, u Mostaru se održavaju povijesni izbori, budući da je riječ o prvim lokalnim izborima nakon 12 godina, a građani imaju mogućnosti biranja 370 kandidata za Gradsko vijeće. 

Kopirati
Drag cursor here to close