Nedjelja se čeka

Stranci pozvali Mostarce da glasaju

Istakli su da izbori moraju proteći u mirnom okruženju i u skladu sa važećim zakonskim okvirom i međunarodnim standardima.
Vijesti / Flash | 18. 12. 2020. u 17:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo EU i Ured specijalnog predstavnika EU u BiH, te veleposlanstva Velike Britanije, SAD-a, OSCE i Ured visokog predstavnika pozivali su sve Mostarce da u nedjelju, 20. prosinca glasaju na prvim lokalnim izborima od 2008. a posebno mlade generacije koje možda ranije i nisu imale priliku.

Uputili su pohvale SIP-u BiH za organiziranje izbora u Mostaru neposredno nakon što su provedeni Lokalni izbori 2020., u suradnji sa Gradskom izbornom komisijom Mostar, u teškim okolnostima.

Istakli su da izbori moraju proteći u mirnom okruženju i u skladu sa važećim zakonskim okvirom i međunarodnim standardima, a svima koji sudjeluju u tom procesu, uključujući i nestranačke posmatrače, mora u potpunosti biti omogućeno da profesionalno vrše svoje dužnosti u skladu s postojećim pravilima i procedurama.

Imajući u vidu trenutnu pandemiju covida-19, uputili su apel za poštivanje odgovarajućih mjera zaštite u procesu glasanja i brojanja glasova, te pozvali nadležne organe da osiguraju svu potrebnu zaštitnu opremu i osiguraju poštivanje zaštitnih mjera na biralištima kako bi bilo osigurano sigurno okruženje.

''Konačno, pozivamo sve stranke i neovisne kandidate koji budu izabrani u Gradsko vijeće Mostara da što prije provedu rezultate izbora nakon njihove ovjere, te izaberu gradonačelnika. Mostarci, koji su toliko dugo čekali da ostvare svoja prava, zaslužuju gradsko vijeće koje će biti u potpunosti posvećeno služenju njihovim interesima'' - navedeno je u zajedničkoj izjavi, priopćeno je iz OHR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close