Na prijedlog predsjedateljice Mirjane Marinković Lepić

Prekinuta izvanredna sjednica Zastupničkog doma

Tijekom zastupničke rasprave o predloženom prekidu, Mahir Mešalić rekao je da se rukovodstvo Doma ponijelo neodgovorno.
Vijesti / Politika | 06. 07. 2023. u 15:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prekinuta je na prijedlog predsjedateljice Mirjane Marinković Lepić.

Ona je prekid predložila nakon pauze jer se, po njenim riječima, nisu stekli uvjeti za utvrđivanje dnevnog reda ove sjednice, budući da nije dostavljen materijal od parlamentarnog radnog tijela, Komisije za izbor imenovanja.

Tijekom zastupničke rasprave o predloženom prekidu, Mahir Mešalić rekao je da se rukovodstvo Doma ponijelo neodgovorno jer su potrošena četiri sata od početka ove sjednice u uzaludnom nastojanju da Marin Vukoja bude danas imenovan iz Federacije BiH za člana Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Naime, u pauzi zasjedanja su se sastali članovi Komisije za izbor i imenovanja, ali je njihovo zasjedanje prekinuto zbog nedostatka kvoruma, a očekivalo se da će ova komisija predložiti na sjednici Doma kandidata za Ustavni sud BiH, kao i Arnela Isaka za dopredatelja Zastupničkog doma umjesto Edine Gabele.

Izanredna sjednica Doma bit će održana kad se za to steknu uvjeti, konstatirala je predsjedateljica Mirjana Marinković Lepić nakon prekida, te odmah potom otvorila redovnu sjednicu Doma u čijem je najavljenom dnevnom redu i set energetskih zakona Federacije BiH.

Za prekid izvanrednog zasjedanja glasao je 51 zastupnik, 28 je bilo protiv, dok je jedan član Doma bio uzdržan.

Kopirati
Drag cursor here to close