Javne prozivke

"Prebrojavanje" uzdrmalo odnos kardinala Puljića i reisul-ulema Kavazovića

"Moramo shvatiti da on i svi drugi vjerski poglavari, pravoslavni, židovski, muslimanski, moramo zajedno živjeti pod nebeskom kapom", kazao je kardinal Puljić.
Vijesti / Politika | 03. 11. 2022. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Odbacujem kao musliman tendenciozno intoniranu izjavu kardinala Vinka Puljića, bivšeg vrhbosanskog nadbiskupa, vezanu za moje obraćanje na Karićima, a koju je dao za RTV Herceg Bosna", kazao je reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović za Preporod.info.

Naime, kardinal Puljić u svojem gostovanju osvrnuo se na "prebrojavanje" o kojem je govorio reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović navodeći kako mu je žao jer je time zatvorio vrata normalnom dijalogu.

"Moramo shvatiti da on i svi drugi vjerski poglavari, pravoslavni, židovski, muslimanski, moramo zajedno živjeti pod nebeskom kapom", kazao je kardinal Puljić.

Reisul-ulema Kavazović istaknuo je kako je "njegovo obraćanje bilo refleksija na izjavu Bakira Izetbegovića te da se odnosila na one koji godinama prijete secesijom i sukobom na prostoru BiH ako se ne udovolji njihovim zahtjevima".

"Da, muslimani bi se u tom slučaju sigurno branili od agresije i u to nitko normalan ne treba sumnjati, pa ni kardinal Vinko Puljić, bivši vrhbosanski nadbiskup i moj dosadašnji prijatelj", poručio je reisul-ulema Kavazović.

U svojem gostovanju kardinal Puljić komentirao je i poruke dijela političkog Sarajeva koji kažu da "Hrvati nemaju pravo birati ni biti birani i da mogu stati u dva željeznička vagona".

"To je vrijeđanje. Slušam dat će nama Hrvatima prava – zašto meni davat ono što mi pripada?", pitao se kardinal Puljić te objasnio kako moraju priznati ono što je ljudima Bogom dano kao čovjeku, vjerniku i narodu.

"Treba ljudski sjesti i jednakopravno se dogovoriti", poručio je Puljić.

Kopirati
Drag cursor here to close