U Sarajevu

Počela nova runda pregovora o izmjenama Izbornog zakona

Međunarodni dužnosnici naglasili su potrebu izmjena Izbornog zakona i Ustava BiH kako bi se osigurala prava svakog građanina.
Vijesti / Politika | 17. 03. 2022. u 15:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lideri političkih stranaka okupili su se u zgradi Delegacije Europske unije u Sarajevu gdje je uz prisustvo direktorice pri Europskoj službi za vanjske poslove Angeline Eichhorst i veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michaela Murphyja počela nova runda pregovora o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Na pregovore su stigli predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Saveza za bolju budućnost (SBB), Naroda i pravde (NiP) i HDZ-a 1990 Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Fahrudin Radončić, Elmedin Konaković i Ilija Cvitanović.

Razgovorima nazoče i delegacije Demokratske fronte (DF), Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH), Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) te Narodnog evropskog saveza (NES).

Međunarodni dužnosnici naglasili su potrebu izmjena Izbornog zakona i Ustava BiH kako bi se osigurala prava svakog građanina, a Eichhorst je naglasila da bi dogovor oko toga približio BiH kandidatskom statusu za članstvo u Europskoj uniji.

Pregovori o izmjenama Izbornog zakona traju već godinu dana, ali bez značajnijih pomaka, a opći izbori u BiH trebali bi biti održani ove godine.

Podsjetimo, pregovori su održani i u siječnju u Neumu, ali lideri političkih stranaka tada nisu došli do rješenja po pitanju izmjena izbornog zakona. 

Kopirati
Drag cursor here to close