Stav Hrvatske

Plenković poziva čelnika Hrvata i Bošnjaka da se dogovore oko izbornog zakona

“Naš je jasan stav da je ključno ići na iduće izbore s novim, pravednim izbornim zakonom'', rekao je Plenković.
Vijesti / Politika | 17. 02. 2022. u 17:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je u četvrtak hrvatske i bošnjačke čelnike u BiH da ulože dodatne napore kako bi se došlo do pravednog izbornog zakona u toj zemlji.

“Još jednom pozivam lidere bošnjačkih i hrvatskih političkih stranaka, osobito uoči Hrvatskog narodnog sabora koji će se u subotu održati u Mostaru, da pokušaju riješiti taj problem na pravedan i konstruktivan način, a Hrvatska će kao prijateljska zemlja pomoći BiH na njezinu europskom putu”, izjavio je Plenković.

Premijer Plenković se, uoči neformalnog samita EU-a posvećenog krizi oko Ukrajine i prije samita EU-Afrika, sastao s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen s kojom je, osim o produljenju rokova za korištenje europskih sredstava za obnovu Zagreba, razgovarao i o Bosni i Hercegovini te o hrvatskom putu prema šengenskom prostoru i europodručju.

“Naš je jasan stav da je ključno ići na iduće izbore s novim, pravednim izbornim zakonom, koji će omogućiti legitimno predstavljanje, a ne ići na izbore pod svaku cijenu, koji bi onda mogli opet dovesti da se hrvatski narod osjeća loše, a država neće dobro funkcionirati”, rekao je Plenković.

Što se tiče ulaska Hrvatske u šengenski prostor, Plenković je rekao da je “sada vrijeme završne faze donošenja odluka”.

Kopirati
Drag cursor here to close