Pojasnio detalje

Plenković branio Čovićev govor u NSRS

Premijer RH komentarisao je i poruke Čovića u NSRS kada je kazao da treba “čuvati RS”. Ocijenio je da je cijela poanta Čovićevog posjeta Banjaluci to da je on htio poslati poruku da treba poštivati koncept Dejtonskog mirovnog okvira.
Vijesti / Politika | 07. 02. 2022. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je kako je današnji sastanak o izmjenama Ustava u Bosni i Hercegovini bio prigoda da Dragan Čović izvijesti o pregovorima u Neumu.

“HDZ daje podršku HDZ-u BiH, HNS-u u BiH u pregovorima koji će omogućiti da se uvažava promjene Ustava u predmetima Sejdić-Finci i Ljubić i da se na taj način postigne dogovor o limitiranim promjenama Ustava koje će omogućiti Hrvatima da imaju legitimno izabrane predstavnike”, rekao je on.

Plenković je poručio kako je najvažnije zadržati koheziju “svih političkih stranaka Hrvata u BiH” čime će se omogućiti da se pregovori nastave u konstruktivnom duhu i dođe do rješenje koja će biti prihvatljivo za sve, prenosi N1.

Premijer RH komentarisao je i poruke Čovića u NSRS kada je kazao da treba “čuvati RS”.

Ocijenio je da je cijela poanta Čovićevog posjeta Banjaluci to da je on htio poslati poruku da treba poštivati koncept Dejtonskog mirovnog okvira.

“Ono što je po meni sljedeći korak je da se u razgovore između stranaka uključe i predstavnici Srba”, kazao je Plenković te dodao kako je “politika Vlade RH poštovati Bosni i Hercegovinu i njen integritet”.

Kopirati
Drag cursor here to close