Ima podršku

Čović u Grudama najavio nastavak 'Neumskih pregovora'

Čović je govorio o trenutnoj političkoj situaciji te daljnjim aktivnostima političkih predstavnika hrvatskog naroda u BiH kao i djelovanju Hrvatskog narodnog sabora.
Vijesti / Politika | 09. 02. 2022. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović nazočio je proširenoj sjednici predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Zapadnohercegovačke.

Na sastanku koji je održan u Grudama, pored članova predsjedništva Županijskog odbora, nazočili su dužnosnici izvršne i zakonodavne vlasti s državne i entitetske razine, članovi Vlade i Skupštine ŽZH te načelnici i gradonačelnici.

Politički razgovori 

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽZH Ivan Leko predstavio je stranačke aktivnosti na području županije kao i aktualnu političku situaciju.

Čović je govorio o trenutnoj političkoj situaciji te daljnjim aktivnostima političkih predstavnika hrvatskog naroda u BiH kao i djelovanju Hrvatskog narodnog sabora.

Foto: PR / Čović na proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽZH

Govoreći o tijeku pregovora oko izmjene Izbornog zakona BiH, predsjednik Čović je istaknuo kako će sutra, (četvrtak, 10. veljače) u Sarajevu biti nastavak političkih razgovora svih sudionika pregovora iz Neuma.

Predsjedništvo HDZ-a BiH, ali i sve stranke Hrvatskog narodnog sabora, uputile su bezrezervnu podršku nastavku žurnih političkih razgovora o reformi izbornog zakonodavstva.

Zasjedanje HNS-a 

"Ovisno o ishodu razgovora, zasjedanje HNS-a koje je planirano za 19. veljače, usmjerit će sve daljnje korake i biti obvezujući za sve hrvatske dužnosnike na svim razinama vlasti", istaknuo je dr. Čović.

Na sastanku se razgovaralo o investicijama i razvoju u ovoj županiji, posebno cestovne infrastrukture i putnih pravaca, jačanju gospodarstva i ukupnog razvoja.

Nakon održanog sastanka, predsjednik Čović je posjetio i Hrvatski ženski rukometni klub Grude te čestitao cijelom klubu na izvanrednim sportskim rezultatima.

"Ženski rukomet u Grudama odavno je prepoznat kao vrijednost ove općine, a tu vrijednost prati i veliki uspjeh. Osvajanje naslova jesenskih prvakinja u sezoni 2021/2022 zaista je prava nagrada i poticaj da u budućnosti možete ostvariti još dosta dobrih rezultata", istaknuo je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close