Nema veze što se ne radi

Odbijen prijedlog: Plaća 'ide' za sve koji ne dolaze na sjednice

Prijedlog se odnosi na obustavu isplata plaća za svaki mjesec u kojem zastupnik ili izaslanik, svjesno i bez valjanog opravdanja, odbija dolaziti na sjednice Doma i sjednice komisija.
Vijesti / Politika | 07. 06. 2022. u 14:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nisu podržali zahtjev zastupnika Naroda i Pravde Denisa Zvizdića za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.

Kako je naveo Zvizdić, Prijedlog se odnosi na obustavu isplata plaća za svaki mjesec u kojem zastupnik ili izaslanik, svjesno i bez valjanog opravdanja, odbija dolaziti na sjednice Doma i sjednice komisija.

Istaknuto je da je od srpnja 2021. godine do veljače 2022. godine na djelu bila neustavna blokada rada institucija Bosne i Hercegovine od grupe zastupnika i izaslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH. Bez obzira što se taj čin opravdava političkim stavovima, javnost je s pravom smatrala da nije ispravno, ni moralno u istom razdoblju isplaćivati tim zastupnicima i izaslanicima punu plaću, posebno imajući u vidu da je plaća zastupnika i izaslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, uključujući i druge naknade, najmanje 5.000 KM prema važećoj osnovici za obračun plaće.

 

Kopirati
Drag cursor here to close