Sila neviđena

Pazite sad: BiH načisto sa sigurnošću zadnji put bila 2016. godine

Vijesti / Politika | 01. 07. 2021. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu podržali informaciju o stanju sigurnosti u BiH u 2018. i 2019. godini.

  / Bljesak.info

Izaslanica Kluba srpskog naroda Dušanka Majkić u raspravi je istaknula kako je apsurdno u 2021. godini raspravljati o informaciji o stanju sigurnosti u 2018. i 2019. godini i ukazala da to samo po sebi pokazuje kakvo je stanje u ovoj oblasti.

Majkić je, piše Srna, napomenula da je posljednja informacija o stanju sigurnosti usvojena 2016. godine tako da je skoro cijeli jedan mandat protekao bez analize u oblasti sigurnosti.

Na sjednici je usvojen izvještaj o ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i roba posebne namjene za 2018. godinu, čiji je podnositelj Vijeće ministara.

Prihvaćen je i zaključak izaslanice Marine Pendeš iz Kluba hrvatskog naroda kojim se zadužuje Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa da u ovim izvještajima ubuduće moraju biti navedeni naziv uvoznika, odnosno izvoznika, krajnjeg korisnika i vrsta vojne opreme kako bi se ostvarila bolja kontrola.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close