Banja Luka

Parlament na otvorenom: Dosta je više

Nebojša Vukanović, narodni zastupnik je rekao da zgrada NSRS je otuđena od nekolicine moćnika koji misle da mogu raditi što hoće.
Vijesti / Politika | 07. 09. 2023. u 20:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na platou ispred Narodne skupštine Republike Srpske okupili su se građani i narodni poslanici i drugi dužnosnici stranaka koje predstavljaju opoziciju.

Kako prenosi N1, oko 200 građana se trenutno nalazi ispred NSRS.

Nije bilo organiziranog prijevoza građana, a oni koji su došli kažu da su došli podržati opozicijske zastupnike.

Nebojša Vukanović, narodni zastupnik je rekao da zgrada NSRS je otuđena od nekolicine moćnika koji misle da mogu raditi što hoće.

"Usvojili smo odluku da se neće na nivou BiH usvajati nikakvi zakoni, i to je pogaženo. Sve je predmet trgovine i krajnje je vrijeme da dignemo svoj glas. Gledat ćemo da u narednom periodu obiđemo sva mjesta u RS, kako bi građanima pojasnili šta se događa iza kulisa, a događaju se nova poniženja", istaknuo je Vukanović.

Igor Crnadak, predsjednik PDP-a, rekao je da vladajući režim ne želi da oni obavljaju posao u NSRS.

"SNSD već 10 godina trguje sa njenim zaključcima. Rekli smo ovaj put dosta, ne može više", naveo je, i poslao je, kako kaže, posljednji poziv da se održi sjednica NSRS o kršenju zaključaka.

Obratio se i Vukota Govedarica, šef Kluba zastupnika SDS-a, rekavši:

"Ako Dodik kaže da je opozicija djelomično u pravu, a on onakav bahat toliko na vlasti, ne da smo upravu, nego smo 113 posto u pravu po Željki Cvijanović".

Podsjetimo, Policijska uprava Banja Luka donijela je rješenje o zabrani javnog okupljanja poslanika Narodne skupštine Republike Srpske i opozicionih lidera Igora Crnatka, Vukote Govedarice i Nebojše Vukanovića na lokaciji ispred NSRS-a. Oni su najavili da će i pored zabrane doći ispred zgrade NSRS-a da iskažu nezadovoljstvo zbog kršenja odluka Narodne skupštine RS-a za koje optužuju vlast u RS-u.

Kopirati
Drag cursor here to close