Jer je prvi odbijen

Opozicija će ponovno uputiti zahtjev za posebnu sjednicu NSRS

Na današnjem sastanku priopćeno je da će se u naredni četvrtak, 7. rujna, održati, kako su ga opozicijski lideri nazvali, parlament na otvorenom.
Vijesti / Politika | 01. 09. 2023. u 20:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) zatražit će ponovno održavanje posebne sjednice jer tvrde da je njihov zahtjev neosnovano odbijen i da su prekršeni Zaključci Narodne skupštine o Ustavnom sudu BiH, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika SDS-a, PDP-a, Liste za pravdu i red i Narodnog fronta u Banja Luci, piše BHRT.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je da će opozicija ustrajati u svojim zahtjevima, jer kako tvrdi, zaključci se krše godinama, a za sve optužuje SNSD i vladajuću koaliciju, odnosno stranke koje čine vlast u Sarajevu.

On je rekao da će biti pripremljena informacija o neprovođenju odluka Narodne skupštine RS i proslijeđena svim zastupnicima.

Na današnjem sastanku priopćeno je da će se u naredni četvrtak, 7. rujna, održati, kako su ga opozicijski lideri nazvali, parlament na otvorenom, a predsjednik PDP-a Branislav Borenović naglasio je da će na taj način informirati građane šta se dogodilo s odlukama Narodne skupštine.

"Želimo istjerati na čistac, tko je vjera a tko nevjera", rekao je Borenović.

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović rekao je da se narodu mora objasniti što se događa i da će se zbog toga održati parlament na otvorenom.

Video: Opozicija u RS oštro osudila prosvjedna okupljanja na međuentitetskoj liniji

"Krećemo iz Banja Luke i obilazit ćemo i druga mjesta. Mi ćemo svakog mjeseca obilaziti gradove i držati kontinuitet. Razgovarat ćemo s narodom i odgovarati na pitanja", istaknuo je Vukanović.

Sastanku je prisustvovala i predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić, koja je ponovila da su prekršeni Zaključci NSRS.

Odgovarajući na pitanja novinara, Miličević je rekao da se neće pridružiti prosvjednom skupu u znak podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću".

"Ne identificiram to što se događa na granici s obranom Republike Srpske, ali osuđujem zabranu bilo kakvog skupa na kojem će netko iznijeti stav o nečemu", istakao je Miličević.

Kada je riječ o presudi Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu, Miličević je rekao da će Republika Srpska uvijek birati svog člana Predsjedništva, ali smatra da je zakazivanje posebne sjednice Narodne skupštine po ovom pitanju skretanje pažnje javnosti sa drugih pitanja.

Kopirati
Drag cursor here to close