Nitko neće SDA

Pali šamari Bakiru Izetbegoviću

Nermin Nikšić, čelnik SDP-a BiH rekao je kako se ne može vjerovati ljudima koji su prije mjesec za sve druge govorili da su izdajnici.
Vijesti / Politika | 09. 11. 2018. u 11:21 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ako su radili po zakonu, ne trebaju se plašiti nove vlasti'', rekao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke o izjavama čelnika SDA Bakira Izetbegtovića o tome tko bi trebao činiti vlast i kako bi trebalo stvoriti koaliciju nacionalnog jedinstva.

''Mi u proteklih 20 i nešto godina, koliko SDA suvremeno vlada u BiH na skoro svim razinama, nismo osjećali paniku kada se vlast formirala bez nas i ne vidim zašto bi SDA bila u panici ako bude opozicija'', rekao je Kojović Dnevnom avazu.

Nervoza SDA

Nermin Nikšić, čelnik SDP-a BiH rekao je kako se ne može vjerovati ljudima koji su prije mjesec za sve druge govorili da su izdajnici.

Nikšić je za Dnevni avaz rekao kako je Izetbegovićeva izjava ''jasna nervoza SDA, jer vide da su sami i da im je na naplatu došla njihova politika osobnih interesa ispred svega drugog te njihova bahatost iz kampanje, ali i cijelog proteklog mandata''.

Senad Šepić, čelnik Nezavisnog bloka, rekao je kako je Izetbegović ''posljednji čovjek koji bi mogao voditi proces nacionalnog pomirenja nakon što je privatizirao sve državne institucije, obmanuo sve i svakoga, nakon što su njegovi ljudi ukrali Kongres pa i dobrim dijelom ove izbore''.

O izbornoj krađi govorio je i Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda koji je rekao kako je SDA posljednje mostove srušio izbornom krađom.

Koruptivno jedinstvo

''Dok (Izetbegović) ne razbije koruptivno jedinstvo, nema pravo pozivati na neko drugo. Što se nas tiče, nema govora o suradnji sa SDA'', rekao je Konaković.

Fahrudin Radončić poručio je pak kako ideju pomirenja ne može nuditi čovjek koji je službeno kažnjen zbog jezika mržnje.

''Izetbegovićev prijedlog nije vrijedan ni najmanje pažnje. Uzalud se nada i nudi pare preletačima jer zbog gnjeva naroda sigurno je da nitko normalan neće prihvatiti njegove nemoralne ponude'', rekao je Radončioć za Avaz.

U ime Demokratske fronte o Izetbegovićevoj ponudi govorio je Milan Dunović, dopredsjednik stranke, koji je rekao kako je prirodan proces da stranke lijevog bloka rade pregovore o formiranju vlasti i da sve stranke imaju pravo da biraju većine.

Strah i panika

Elzina Pirić, dužnosnica Pokreta demokratske akcije, rekla je kako je Izetbegovićev poziv na nacionalno jedinstvo nastao iz straha i panike.

''To što nitko neće sa SDA je njegova krivica'', rekla je i dodala kako PDA nije zainteresirana za suradnju s Izetbegovićem.

Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Nezavisne bh liste, rekao je kako su široke koalicije već uspostavljene te da se nada da će sredinom prosinca već biti uspostavljena vlast u Kantonu Sarajevo.

Dužnosnik A-SDA, Rifat Hozanović, rekao je kako je došlo vrijeme za odlazak onih koji su iscrpili zemlju.

Podsjećamo, Izetbegović je nakon sjednice Predsjedništva stranke rekao kako je zabrinjavajuća intenzivna postizborna kampanja nekih stranaka protiv SDA.

S kim bi Izetbegović?

Rekao je kako je ova situacija je neuobičajena te da je napad na SDA napad na 300.000 građana koji su toj stranci dali povjerenje te je pozvao da se prestane s tim.

''Vrijeme je da se odluči što je važnije, da li je važnije boriti se za BiH ili boriti se međusobno te da li je preča ljubav prema BiH ili međusobna mržnja i mržnja prema SDA, ali i da li su važnije neke fotelje ili važnije da se oformi jak probosanki front koji će državu povući naprijed'', istaknuo je.

Izrazio je opredjeljenje za formiranje stabilnih parlamentarnih većina na svim razinama te najavio da će za desetak dana SDA započeti razgovore o formiranju parlamentarnih većina jer su ostavili dovoljno vremena da se ''strasti smire'' i prođe predizborna euforija.

Rekao je kako bi najviše voljeli surađivati sa SDP-om i DF-om.

Podsjećamo, vlast u Zeničko-dobojskom kantonu dogovorena je bez SDA, a vrlo je izgledno da i u Kantonu Sarajevo bude oformljena vlast bez Izetbegovićeve stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close